Nyt, kun nurmikko on JÄLLEEN kerran leikattu, voikin nauttia jäätelöannoksen :P |
PÄHKINÄLIKÖÖRI-SUKLAAROUHEJÄÄTELÖ
1 dl hasselpähkinälikööriä - käytin Baileys Hazelnut-likööriä
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
2 dl vispikermaa
75 g tummaa suklaata
Tarjoiluun:
kermavaahtoa
suklaakastiketta
suklaarouhetta
Kiehauta hasselpähkinälikööri, jotta alkoholi poistuu. Jäähdytä likööri. Sekoita likööri, kondensoitu maito sekä vispikerma keskenään ja nosta kylmään. Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi. Kun seos on jääkaappikylmää, vatkaa noin 5 minuutin ajan seosta ilmavaksi. Varsinaista vaahtoa seoksesta ei tule, mutta seos muuttuu ilmavaksi. Lisää suklaarouhe joukkoon nostellen. Voit jättää hieman rouhetta jäätelön koristeluun. Kaada noin 7 dl kulhoon ja koristele halutessasi suklaarouheella. Jäädytä pakastimessa suojattuna seuraavaan päivään, noin vuorokauden.
Tarjoile esimerkiksi kermavaahdon, suklaakastikkeen sekä suklaarouheen kanssa annoksina tai suoraan herkullisena pallona tötteröstä.
HUOM! Pähkinä-allerginen ystäväni voisi tehdä tätä jäätelöä vaikkapa minttu-likööristä :)
1 dl hasselpähkinälikööriä - käytin Baileys Hazelnut-likööriä
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
2 dl vispikermaa
75 g tummaa suklaata
Tarjoiluun:
kermavaahtoa
suklaakastiketta
suklaarouhetta
Kiehauta hasselpähkinälikööri, jotta alkoholi poistuu. Jäähdytä likööri. Sekoita likööri, kondensoitu maito sekä vispikerma keskenään ja nosta kylmään. Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi. Kun seos on jääkaappikylmää, vatkaa noin 5 minuutin ajan seosta ilmavaksi. Varsinaista vaahtoa seoksesta ei tule, mutta seos muuttuu ilmavaksi. Lisää suklaarouhe joukkoon nostellen. Voit jättää hieman rouhetta jäätelön koristeluun. Kaada noin 7 dl kulhoon ja koristele halutessasi suklaarouheella. Jäädytä pakastimessa suojattuna seuraavaan päivään, noin vuorokauden.
Tarjoile esimerkiksi kermavaahdon, suklaakastikkeen sekä suklaarouheen kanssa annoksina tai suoraan herkullisena pallona tötteröstä.
HUOM! Pähkinä-allerginen ystäväni voisi tehdä tätä jäätelöä vaikkapa minttu-likööristä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti