Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

perjantai 24. toukokuuta 2013

2013-05-13 Jäätelö aikuiseen makuun...

En ole ikinä välittänyt tehdä jäätelöä itse, mutta sitten bongasin Pullahiiren blogissa niin herkullisen kuuloisen jäätelön ja vieläpä helpolla ohjeella, joten oli pakko kokeilla. Kaapissa vieläpä kummitteli jostain epäonnistuneesta kokeilusta jäljelle jäänyt kondensoitu maito-tölkki. Hasselpähkinäliköörinä käytin Baileys Hazelnut-likööriä ja suklaarouhetta laitoin ohjetta vähemmän, sillä jotenkin vierastan suklaarouhetta jäätelössä. 

Nyt, kun nurmikko on JÄLLEEN kerran leikattu,
voikin nauttia jäätelöannoksen :P


PÄHKINÄLIKÖÖRI-SUKLAAROUHEJÄÄTELÖ 
1 dl hasselpähkinälikööriä   - käytin Baileys Hazelnut-likööriä 
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
2 dl vispikermaa
75 g tummaa suklaata 

Tarjoiluun: 
kermavaahtoa
suklaakastiketta
suklaarouhetta

Kiehauta hasselpähkinälikööri, jotta alkoholi poistuu. Jäähdytä likööri. Sekoita likööri, kondensoitu maito sekä vispikerma keskenään ja nosta kylmään. Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi. Kun seos on jääkaappikylmää, vatkaa noin 5 minuutin ajan seosta ilmavaksi. Varsinaista vaahtoa seoksesta ei tule, mutta seos muuttuu ilmavaksi. Lisää suklaarouhe joukkoon nostellen. Voit jättää hieman rouhetta jäätelön koristeluun. Kaada noin 7 dl kulhoon ja koristele halutessasi suklaarouheella. Jäädytä pakastimessa suojattuna seuraavaan päivään, noin vuorokauden.

Tarjoile esimerkiksi kermavaahdon, suklaakastikkeen sekä suklaarouheen kanssa annoksina tai suoraan herkullisena pallona tötteröstä. 

HUOM! Pähkinä-allerginen ystäväni voisi tehdä tätä jäätelöä vaikkapa minttu-likööristä :)


Perhosvaloja leikkimökkiin <3
  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti