SITRUUNAPESTO-MOZZARELLABRUSCHETAT
8 viipaletta patonkia
n. 3 rkl Pirkan sitruunapestoa
1 pkt bufala mozzarellaa
6-8 miniluumutomaattia
rucolaa TAI basilikaa
mustapippuria
(sitruunaa)
Leikkaa patonki
vinoviipaleiksi. Paahda viipaleet leivänpaahtimessa tai uunissa
(grillivastuksen alla), kunnes ne saavat kauniin värin. Käännä leivät ja
paahda toinenkin puoli. Levitä
viipaleille sitruunapestoa. Viipaloi mozzarella ja miniluumutomaatit.
Peitä leivät juusto- ja tomaattiviipaleilla. Koristele rucolalla tai
basilikalla. Rouhi päälle pippuria.
NEW YORKIN JUUSTOKAKKU MARABOUN KERA
Pohja:
1/2 pakettia Digestive-keksejä
125 g margariinia (sulana)
2 rkl sokeria
Murskaa Digestive-keksit ja sekoita keksimurskaan voi sekä sokeri. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 165 asteessa kymmenisen minuuttia.
Täyte:
4 pkt Philadelphia Marabou-juustoa
3 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 prk ranskankermaa
3 tl vaniljasokeria
Vaahdota sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, sokeri ja jauhot. Lisää tämän jälkeen kevyesti vatkaten yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan. Lisää loput raaka-aineet ja kaada seos keksipohjan päälle. Paista
noin 165 asteessa reipas tunti tai kunnes juustokakun pinta saa väriä.
Anna juustokakun jäähtyä rauhassa vuoassaan ja siirrä jääkaappiin
tekeytymään yön yli.
Sitruunapesto-mozzarellabruschetat olivat kerrassaan herkullisia - äiti vitsaisi, että näytti ihan yhtä sutuilta kuin hänen joku päivä katsomansa Jamie Oliverin kokkailut ;) Suosittelen tekemään! Juustokakku oli myös hyvää, vaikkei sekään vedä vertoja New Yorkin juustokakulle, jota olen usein tehnyt - mutta ei tämäkään syömättä jää ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti