Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

2013-05-19 Pizzaa ja kakunjämiä...

Jälleen minun vuoroni oli olla kissavahtina ;) Pärjäsinkin paremmin kuin äitini muutama viikko sitten, jolloin häneltä pääsi kissa karkuun...noh, eipä meidän Vili tajua paljoa karkuun juosta, oli vaan mennyt katsomaan naapurin koiria ;)


 
Lupasin laittaa jotakin suolaista, kum vanhempani kotiutuu kylpylä-reissultaan. Mielessä siinteli taannoin Viking Gracella syöty vuohenjuusto-pizza - niinpä tein vuohenjuusto-rucolapizzaa.





VUOHENJUUSTO-RUCOLAPIZZA
Pohja:
Käytän Myllyn Paras-pizzajauhoja - pussin kyljessä on ohje pizzapohjaan 
- itse tein pohjan tuntuman mukaan

Täyte:
1 prk valkosipuli-tomaattimurskaa
oman maun mukaan valkosipulia
150 g mozzarellaraastetta
1 pkt vuohenjuustoa
1 pkt ilmakuivattua kinkkua
kourallinen rucolaa

Tee pizzapohja jauhopussin ohjeen mukaan ja anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kauli taikinasta uunipannun kokoinen pohja tai taputtele löysempi taikina uunipellille jauhotetuin käsin. Anna pohjan kohota vielä hetki liinan alla.

Levitä tomaattimurska (+ valkosipuliviipaleet) hieman kohonneelle pizzapohjalle. Ripottele päälle mozzarellaraastetta ja vuohenjuusto- sekä kinkkuviipaleet. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min. Levitä paistetun pizzan päälle kourallinen rucolaa ja nauttimaan :)





Sain matkatuliaisiksi Anti-stress-saippuaa ja piristävää Pilehile-teetä - yritetäänköhän mulle vihjailla jotain ;) Lisäksi sain matkan varrella poiketun ystävän luota Ikean kakunkoristelu-setin - pakkohan tässä on alkaa kakkuja leipoa :)





Jälkkäriksi oli kakunjämiä kakusta, jonka tein jo perjantaina Hulin blogista löytämäni ohjeen mukaan, nam :P Kakun seuraksi vaahdotin Alpron Airy & Creamy-soijakermaa maustettuna ripauksella vaniljasokeria. Ohjeessa on suklaaksi laitettu 80% suklaa, mutta itse tein tavallisesta tummasta suklaasta ja hyvää oli niinkin :)





KOSTEA PERSIKKASUKLAAKAKKU
200 g laadukasta tummaa suklaata (suklaapitoisuus n. 80 %)
120 g voita
5 kpl kananmunaa
1½ dl sokeria
350 g Bonne Premium persikkasosetta

Lisäksi 
koristeluun tuoreita vadelmia ja tomusokeria sekä purkki kermaa vaahdotettuna.

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat kevyesti. Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa vesihauteessa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita persikkasose keltuais-sokeri-seokseen. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaa-voiseos. Nostele joukkoon varovasti valkuaisvaahto. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista noin 30 minuuttia uunin keskitasolla. Kakun kuuluu jäädä keskeltä hyllyväksi. Se jähmettyy kyllä jäähtyessään. Kun kakku on vähän jäähtynyt, irrota kakun reunat vuoasta ohuen veitsen avulla. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Peitä kakku huolellisesti kelmulla ja törkkää jääkappiin esim. yön ajaksi, jotta maut pääsevät oikeuksiinsa. Voit koristella kakun esim. tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla. Tarjoa kakku kermavaahdon kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti