COOKIEPOPSIT KAURAMUROTAIKINASTA
Popsit:
1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
200 g appelsiini- tai sitruunatuorejuustoa
(sitruunankuoriraastetta)
Päällys:
200 g valkosuklaata
runsaasti erilaisia nonparelleja
Lisäksi:
n. 20 kpl uuninkestäviä pitkiä puisia cocktail- tai grillitikkuja tikkaritikuiksi
Paista kauramurotaikinalevyt sulatettuina sellaisenaan
200-asteisessa uunissa 10–15 min. Anna levyjen jäähtyä ja murusta ne.
Lisää muruseokseen huoneenlämpöinen tuorejuusto käsin tai
monitoimikoneen sekoittimella. Kun taikina on paksua ja tasaista,
pyörittele siitä tikkaripalloja. Laita palloihin tikut. Laita pallot
jääkaappiin ainakin tunnin ajaksi tai pakastimeen joksikin aikaa.
Sulata suklaa esim. mikrossa. Kasta kiinteät kylmät
pallojen päät tai pallot kokonaan suklaaseen ja ripottele päälle nompparelleja. Aseta valmiit cookiepopsit pystyyn mukiin,
jossa on sokeria (+ sieni) tai vesimeloniin. Laita jääkaappiin ja
tarjoile kylminä, jotta pallot pysyvät tikuissaan.
Mutta nehän näyttävät ihan hyviltä! Itse en ole koskaan tehnyt mutta miettinyt kyllä, että mahtavatko olla kaiken näpertämisen väärtti...
VastaaPoistaJoo, kyllähän ne muutamat, jotka jaksoin niitä vääntää, näytti ihan hyviltä ja maistuikin ihan hyviltä, mutta ennemmin siinä on ehkä se, että nompparelleja on joka paikassa ja mä en ainakaan jaksa noita näperrellä kovinkaan monta...eli oli niissä aika homma! Mut tulipahan kokeiltua ;)
VastaaPoista