Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

2013-04-29 Maksaako vaivan...

Tein vapuksi kakkutikkareita - hyvää ystävääni lainaten: ehkä ei vaivan arvoisia - voin täysin yhtyä hänen pohdintoihinsa, sillä en saanut kuin suklaalla ja nompparelleilla kuorrutetun keittiön :( Ehkä minut on luotu suurempiin linjoihin, eikä tälläisiin näperryksiin - enhän mä tykkää näperrellä täytekakkujakaan ;) Joka tapauksessa muutama pääsi lopulta valokuvaankin asti... Jäi kyllä ensimmäiseksi ja viimeiseksi kakkutikkari-operaatioksi tässä mökissä!!! Vaikka olivathan ne lopulta ihan hyvänmakuisia ;)

COOKIEPOPSIT KAURAMUROTAIKINASTA
Popsit:
1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
200 g appelsiini- tai sitruunatuorejuustoa
(sitruunankuoriraastetta)
 
Päällys:
200 g valkosuklaata
runsaasti erilaisia nonparelleja
 
Lisäksi:
n. 20 kpl uuninkestäviä pitkiä puisia cocktail- tai grillitikkuja tikkaritikuiksi
 
Paista kauramurotaikinalevyt sulatettuina sellaisenaan 200-asteisessa uunissa 10–15 min. Anna levyjen jäähtyä ja murusta ne. Lisää muruseokseen huoneenlämpöinen tuorejuusto käsin tai monitoimikoneen sekoittimella. Kun taikina on paksua ja tasaista, pyörittele siitä tikkaripalloja. Laita palloihin tikut. Laita pallot jääkaappiin ainakin tunnin ajaksi tai pakastimeen joksikin aikaa.

Sulata suklaa esim. mikrossa. Kasta kiinteät kylmät pallojen päät tai pallot kokonaan suklaaseen ja ripottele päälle nompparelleja. Aseta valmiit cookiepopsit pystyyn mukiin, jossa on sokeria (+ sieni) tai vesimeloniin. Laita jääkaappiin ja tarjoile kylminä, jotta pallot pysyvät tikuissaan.

2 kommenttia:

  1. Mutta nehän näyttävät ihan hyviltä! Itse en ole koskaan tehnyt mutta miettinyt kyllä, että mahtavatko olla kaiken näpertämisen väärtti...

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllähän ne muutamat, jotka jaksoin niitä vääntää, näytti ihan hyviltä ja maistuikin ihan hyviltä, mutta ennemmin siinä on ehkä se, että nompparelleja on joka paikassa ja mä en ainakaan jaksa noita näperrellä kovinkaan monta...eli oli niissä aika homma! Mut tulipahan kokeiltua ;)

    VastaaPoista