Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

torstai 14. marraskuuta 2013

2013-11-14 Ennenaikainen synttäribrunssi

Hyvä ystäväni tuli brunssille juhlistamaan syntymäpäivääni <3 Paljastan tässä nyt vain pari reseptiä ja palaan loppuihin joulukalenterin puitteissa - eikös nyt ole jo salaisuuksien aikaa ;)

Ystävä vastasi joulutee-huutoon <3


Brunssi-drinkiksi me tytöt joimme Omena-Mimosat, sillä se perinteinen Mimosa jäi ystäväni sitrus-allergian takia välistä - eikä se kyllä menoa haitannut, sillä namia oli tämäkin :POMENA-MIMOSA
n. 4 cl omenatäysmehua
Kuivaa tai puolikuivaa kuohuviiniä
Koristeeksi: vihreä omena


Makeaksi tarjosin Saran minttu-dominopirtelön :P Olen joskus bongannut Prisman Amerikka-hyllystä vaahtokarkki-vaahtoa ja pohtinut, että sitähän olisi kiva kokeilla...noh, tässä nyt on ohje, jossa sitä pääsee kokeilemaan :)
MINTTU-DOMINOPIRTELÖ 
3 palloa minttujäätelöä 
1½ dl maito
1dl kermaa 
½ dl vaahtokarkki-vaahtoa, valkoista (marshmallow fluff) 
3 Domino-keksiä, murskattuna 

Koristeluun: 
Domino-keksiä
minttukarkkeja
vaahtokarkkeja 

Ensimmäiseksi vaahdota kerma kuohkeahkoksi vaahdoksi ja sekoita puuhaarukalla joukkoon vaahtokarkkivaahto ja laita sivuun. Seuraavaksi laita blenderiin minttujäätelö, maito ja Domino-keksit, sekoita aineet hyvin keskenään. Kaada pirtelöä puoleen väliin lasia ja lisää kerros sekoitettua kerma-vaahtokarkkivaahtoa. Kaada loput pirtelöstä ja koristele minttukarkeilla, Domino-kekseillä ja vaahtokarkeilla ja nauti.  
PS. Yksi ystäväni kysyi menneellä viikolla kondensoidusta maidosta - blogissanikin on yksi oikea herkkukakku tehty siitä, nimittäin kinuski-daim-juustokakku. Kondensoitua maitoa täällä Porissa on ainakin saatavilla Prismojen sekä Sokos Herkun Venäjä-hyllyistä. Sitä löytyy hyllystä niin tavallisena kuin kinuskiksi keitettynä...eli rohkeasti vaan ostamaan sen kinuskiksi keitetty purkki ja tekemään tuota edellä mainittua kakkua, jota suosittelen lämpimästi <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti