Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

2012-11-09 Autokuskina...

Vanhempani lähtivät teatteriin Uuteenkaupunkiin ja niinpä minut pestattiin kuskiksi kodin ja linja-autoaseman välille. Ruokajuomat rajoittuivat alkoholittomiin ja ruuaksi päädyin tekemään Kotiliedestä ottamani ohjeen mukaisia moderneita makkaraperunoita. Samaista ruokaa harkitsen uuden vuoden aattoruuaksi - olisi se ainakin yksinkertaisuudessaan loistavaa - oman maun mukaan mausteita eli sinappia, ketsuppia ja majoneesia :P




Yritän nyt saada jotain kuvia aikaiseksi blogiin, mutta uskollinen kamerani ei suostu oikein enää tarkentamaan :( Eli uuden kameran osto olisi edessä - ihailin jo Gigantin verkkosivuilla Canonin punaista kameraa...olikohan taaskaan mikään yllätys, että minä himoitsen jotain punaista! Järkkärikamera olisi ihana, mutta rakastan liikaa kamerassa sitä, että sen saa tungettua olkalaukkuun tai kannettua kädessä mukana...eli pieni ja näppärä sen olla pitää!!!

Kuva täältä


Vaihdoin blogin kuvia hiukan jouluisemmiksi, sillä kohtahan se on täällä! Joulukalenteria olen väsännyt joulukuulle - sellaisia itsekohtaamiani jouluun liittyviä asioita: leipomisia, lahjavinkkejä ja unohtamatta juomavinkkejä ;)  Luvassa on ainakin joulukortteja, pienimuotoista käsityötä ja matkailua <3





MODERNIT MAKKARAPERUNAT
(4 annosta)
6-8 kplkeskikokoista perunaa (jauhoista lajiketta)
2-3 kplporkkanaa
200 gpalsternakkaa
2 kplpunasipulia
1 tlvalkosipulirouhetta    - käytin valkosipulijauhetta
1 tlkuivattua timjamia
½ tlchilijauhetta
1 tlpaprikajauhetta

suolaa

rouhittua mustapippuria
3 rkloliiviöljyä
400 gbratwurstia

Pese ja kuori perunat ja juurekset. Leikkaa perunat lohkoiksi ja juurekset paksuhkoiksi suikaleiksi. Kuori ja lohko sipulit. Lado kasvikset laakeaan uunivuokaan - laitoin myös valkosipulinkynsiä. Ripottele päälle mausteet ja pirskota joukkoon oliiviöljyä. Kääntele kasviksia, jotta mausteet ja öljy sekoittuvat tasaisesti. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Paloittele sillä aikaa makkarat 2-3 osaan ja lisää vuokaan kasvisten päälle. Jatka kypsennystä vielä 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja makkarat kypsiä. Itsellä nämä olivat uunissa noin tunnin ajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti