Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 4. marraskuuta 2013

2013-11-04 Saran lihamureketta...

Arkiruuaksi olisi vuorossa Sara La Fountainin lihamureketta. Idea lihamurekkeeseen lähti, kun seurasin Foxilta klo 16-18 tulevia ruokaohjelmia - tulevaisuudessa on ehkä luvassa muitakin reseptejäkin ohjelmista :P Lihamurekkeen lisäksi tuhosin jääkaapista kasan punajuuria Aura-punajuurivuoaksi. Kovin kuvauksellinenhan tuo lihaköntti ei ole, mutta sitäkin maistuvampi - täytyypä vastaisuudessakin laittaa mureketaikinaan rosmariinia! 



SARAN LIHAMUREKE
1 kg sika-nautajauhelihaa 
1 kananmuna 
1 dl kermaa 
1 dl korppujauhoja 
2.5 rkl Dijon-sinappia       - käytin tavallista sinappia 
2 rkl chiliketsuppia       - käytin Heinzin Mexican-ketsuppia 
1.5 rkl piparjuuritahnaa      - en laittanut tätä
2 rkl rosmariinia silputtuna      - käytin kuivattua rosmariinia
0.5 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria 
300 g pekonia

Sekoita isossa kulhossa kaikki muut aineet hyvin sekaisin paitsi pekoni. Laita jauhelihamassa leivinpaperoidulle uunipellille ja muotoile siitä isokokoinen pötkö. Seuraavaksi kääri pötkön ympärille pekonisiivut ja laita lihamureke uuniin 180 asteeseen noin 40 minuutiksi. Sen jälkeen nosta lämpötilaa 240 asteeseen ja anna paistua vielä seuraavat 15–20 min. Itse paistoin murekkeen 200 asteessa noin tunnin ajan - kannattaa hiukan seurata murekkeen pintaa, ettei se pääse palamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti