Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 26. lokakuuta 2013

2013-10-26 Hemmottelupäivä...

Aamulla kukonlaulun aikaan ensin vesijuoksemassa, niin sitten voi aloittaa hemmoittelupäivän :)


 

Ruuaksi hemmottelupäivänä pääsivät burgerit, joihin mallia oli otettu Faux leather shoes and other stories-blogista.





HAMPURILAISET (4 kpl)
jauhelihapihvit:

400g naudan jauhelihaa
1 kpl punasipuli 

2-3 valkosipulinkynttä
½ dl maitoa 

korppujauhoa 
mustapippuri, suola

Paloittele ja kuullota sipulit öljyssä sekä anna niiden jäähtyä ennen taikinaan lisäämistä. Lisää maidon joukkoon korppujauhoa, niinm ettei mene klimpiksi, mutta on paksua kuitenkin - annetaan seoksen paisua jonkun hetken keskenään. Lisää maito-korppujauhoon 400 g naudan jauhelihaa. Lisää pihvitaikinaan mausteet maun mukaan  ja sipulit. Sekoita taikina hyvin sekaisin. Muotoile taikinasta öljytyin sormin neljä pyöreää ja melko litteää pihviä, paista öljy-voiseoksessa muutama minuutti per puoli, niin että näyttää kypsältä. Itse paistoin pihvit uunissa 200 asteessa (15 min) niin, että laitoin pihvin päälle Aura-juustoa. 

muut ainekset: 
4 kpl hampurilaissämpylöitä
maustekurkkua
jääsalaattia
tomaattia
punasipulia
paprikamajoneesia
chiliketsuppia 
rucolaa
Aura-juustoa 



LANKKURANSKALAISET
Jauhoisia perunoita
Oliiviöljyä
Ranskanperunamaustetta

Leikkaa pestyt perunat isoiksi suikaleiksi, laita öljyä ja maustetta päälle. Laita perunat uuniin 200-225 asteeseen, kunnes ne ovat kypsiä - noin 25 minuuttia.




Hemmottelupäivä vaatii jälkkäriksi jotain suklaista - Hulin suklaafondant sopii siihen hyvin :P Tarkoitus oli samalla testata miten fondantin paisto onnistuu, tulevaisuutta silmällä pitäen - ns. koe-erä siis ;)


SUKLAAFONDANT
(4:llä)
100 g tummaa suklaata (70 %)
100 g voita
0,75 dl vehnäjauhoja
3 kpl kananmunaa
1 dl sokeria
kaakaojauhetta

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele muffinivuoat ja ripottele pohjalle kaakaojauhetta. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja sulata se voin kanssa vesihauteessa. Lisää sulaan seokseen jauhot ja sekoita hyvin. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita se varovasti suklaa-jauhoseokseen. Kaada valmis taikina muffinivuokiin ja törkkää ne uuniin 12-14 minuutiksi. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.




Mikä sopisi hemmotteluleffaksi paremmin kuin joululeffat - enää vajaat kaksi kuukautta jouluun ;) Katsottavaksi otin "Mitä tapahtui Joulupukille"-leffatrilogian - joululeffojen lempparini <3


2 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttää hyvältä tuo hampurilaisateria! NAM!! Ja nuo joululeffat ovat minunkin suosikkieni kärkipäässää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä namia - olin positiivisesti yllättynyt myös noista ranskalaisista :) Mun piti maata lämpimän viltin alla leffoja katsoessa, mut lämmitinkin takkaa hiukan liikaa ;)

      Poista