Tällä kertaan sain vieraakseni hovi-kukkakauppiaani eli rakkaan naapurini Sarin :) Illan juomaviihdykkeestä pääsi vastaamaan chileläinen punaviini: Serenata Cabernet Sauvignon - viini oli minulle uusi tuttavuus, mutta osui juuri minun makuhermooni :P
Tietysti piti taas ruokaa kokata, jolloin päädyin porokiusaukseen, johon otin mallia Lapin Lihan-sivuilla olleesta kotasavukiusauksesta - toiseksi kermapurkiksi laitoin vain Valion kolmen sipulin ruokakerman, jota yleisesti käytän kiusauksissa. Sopivasti löytyi porkkanoitakin jääkaapista, sillä taannoin hiukan hamstrasin niitä kasvissosekeittoon ja porkkanakakkuun ;) Porokiusauksen kanssa tarjosin puolukkahilloa sekä jääsalaatti-kurkku-paprika-viinirypäle-feta-salaattia ryyditettynä pakastelakoilla.
POROKIUSAUS
150 g kylmäsavurouhetta
1 kg peruna-sipulisekoitusta
1 prk kolmen sipulin ruokakermaa
1 prk ruokakermaa - 3,3 dl
5 kpl porkkanaa
1 pkt pekonikuutioita
Pilko porkkanoista tikkuja. Paista pekonia ja porkkanoita hetki pannulla. Kaada perunasipulisekoitus voideltuun vuokaan. Sekoita joukkoon kylmäsavurouhe ja porkkanapekoniseos. Kaada päälle kerma. Paista 200 asteisessa uunissa reilut 60 min tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja kerma imeytynyt perunoihin.
Minulla jäi kesältä Domino-keksien muruja, joten päätin hyötykäyttää ne tekemällä Vaaleanpunainen nonparelli-blogissa olleen kinuski-daim-juustokakun. Aivan mielettömän ihana kakku - suosittelen ehdottomasti tätä :P
KINUSKI-DAIM-JUUSTOKAKKU
Pohja:
300 g tummia täytekeksejä (Domino-keksejä tai vastaavia)
75 g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
500 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
250 g maitorahkaa
1 prk (n.397g) karamellisoitua maitoa (valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa)
n. ½-¾ dl sokeria
½ dl kiehuvaa vettä
2 ½-3 isoa Daim-suklaapatukkaa rouhittuna
Pinnalle:
1-1 ½ isoa Daim-suklaapatukkaa rouhittuna
vispikermaa
Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat voilla/margariinilla ja kiinnitä reunoihin leivinpaperisuikaleet. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita voisula keksimurujen sekaan. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle ja muutamaa senttiä reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Tee täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vispikerma. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto, maitorahka ja karamellisoitu maito tasaiseksi. Mausta sokerilla. Kiehauta vesi kattilassa, lisää kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. Käännä joukkoon kermavaahto sekä lisää lopuksi vielä Daim-rouhe. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Kun kakku on hyytynyt, irrota se vuoasta ja laita kakkuvadille. Pursota kakun reunoille ruusukkeita ja koristele kakun keskustaa Daim-rouheella.
Pohja:
300 g tummia täytekeksejä (Domino-keksejä tai vastaavia)
75 g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
500 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
250 g maitorahkaa
1 prk (n.397g) karamellisoitua maitoa (valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa)
n. ½-¾ dl sokeria
½ dl kiehuvaa vettä
2 ½-3 isoa Daim-suklaapatukkaa rouhittuna
Pinnalle:
1-1 ½ isoa Daim-suklaapatukkaa rouhittuna
vispikermaa
Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat voilla/margariinilla ja kiinnitä reunoihin leivinpaperisuikaleet. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita voisula keksimurujen sekaan. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle ja muutamaa senttiä reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Tee täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vispikerma. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto, maitorahka ja karamellisoitu maito tasaiseksi. Mausta sokerilla. Kiehauta vesi kattilassa, lisää kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. Käännä joukkoon kermavaahto sekä lisää lopuksi vielä Daim-rouhe. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Kun kakku on hyytynyt, irrota se vuoasta ja laita kakkuvadille. Pursota kakun reunoille ruusukkeita ja koristele kakun keskustaa Daim-rouheella.
Sarin tekemä kimppu viime jouluna |
Voi mitä herkkuja taas! :)
VastaaPoistaSanopa muuta :) Tuo kiusaus oli niin onnistunut kokeilu, että pääsee marraskuussa pöytään useammallekin vieraalle - poro on kyllä mun lempparilihaa ja tykkään käyttää tuota pororouhetta :P Kakun kanssa kävi hyvin, kun löysin Prismasta Venäjä-hyllystä valmiiksi kinuskiksi keitettyä maitotiivistettä, niin ei tarvinnut itse keittää sitä monta tuntia ;)
Poista