Ensin ohjeet salaatteihin, joita suosittelen mielelläni: kvinoa-salaatti sekä paratiisisalaatti - eli nämä salaatit olivat minun makuuni :P
KVINOA-SALAATTI
(4-6 annosta)
4 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl kvinoa-siemeniä
1 kpl sitruuna
½ dl öljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 kpl punasipuli
pala purjoa
1 kpl paprika
½ dl hienonnettua persiljaa
jääsalaattia
Koristeeksi:
pähkinöitä paahdettuna
kirsikkatomaatteja
sitruunaviipaleita
Sekoita huuhddellut kvinoa-siemenet kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 15 minuuttia. Raasta hyvin pestyn sitruunan keltainen kuori. Sekoita se ja sitruunan mehu sekä öljy, ripaus suolaa ja pippuria keskenään ja lisää suurimoiden joukkoon. Hienonna sipuli ja purjo. Sekoita ne suurimoiden joukkoon. Anna jäähtyä. Leikkaa paprika kuutioiksi ja sekoita persiljan kanssa suurimoiden joukkoon. Revi salaatti laakealle vadille. Levitä kvinoa salaatin päälle, ripottele pinnalle paahdettuja pähkinöitä (käytimme parapähkinää, cashewpähkinää ja saksanpähkinää) ja kirsikkatomaatteja. Koristele sitruunaviipaleilla.
PARATIISISALAATTI
(8 annosta lisäkesalaattina)
1 pkt mozzarellapalloja
1 tlk säilykepersikkaa
½ rs kirsikkatomaatteja
n. 150 g viinirypäleitä
pala hunajamelonia
1 pss Pirkan Provencen salaattisekoitusta
Päälle:
herneen tai auringonkukanversoja
Kastike:
2 dl kermaviiliä
2 rkl makeaa chilikastiketta
½ dl hienonnettua persiljaa
Kuutioi valutettu säilykepersikka. Puolita tomaatit ja viinirypäleet. Paloittele meloni. Kokoa salaattiainekset kerroksittain laakealle vadille. Koristele salaatti versoilla. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarjoa kastike salaatin kanssa erikseen.
Etualalla kvinoa-salaatti, seuraavana paratiisisalaatti |
Sitten salaatti, joka ei ollut mun pään sisällä napakymppi, mutta maistui kyllä: kalkkuna-juustosalaatti.
KALKKUNA-JUUSTOSALAATTI
(4 annosta salaattiateriana)
1 kpl punasipuli
1½ dl vettä
2 tl punaviinietikkaa
2 tl sokeria
1 prk säilykemaissia
TAI 1 pss pakastemaissia
1 pieni tlk ananaspaloja
150 g Turunmaa-juustoa
1 kpl punainen paprika
1 ruukku jääsalaattia
150 g kalkkunaleikkelettä
tuoretta persiljaa tai tilliä
Kastike:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl BBQ-kastiketta
1 tl sokeria
1 tl sitruunamehua
Sekoita kastikkeen ainekset ja anna maun tasaantua jääkaapissa salaatin valmistuksen ajan. kiehauta sipuliviipaleet punaviinietikalla ja sokerilla maustetussa vedessä. Kaada siivilään valumaan. Valuta myös maissi ja ananas. Suikaloi juusto ja paprika. Revi salaatti. Asettele laakeaan astiaan kerroksittain kaikki ainekset. Tarjoa kastike salaatin kanssa erikseen.
Kalkkuna-juustosalaatti |
Vuorossa salaatit, joita en halua suositella, vaikka jaankin ne kanssanne, sillä ne eivät nimittäin olleet minun makuun - perunasalaatti ja lämmin kastike sekä Hollannin hedelmäsalaatti. Kummatkin olivat liian happamia minun makuuni :(
PERUNASALAATTI JA LÄMMIN KASTIKE
300 g kypsiä perunoita
200 g kypsiä porkkanoita
1 kpl omena
1 kpl punasipuli
10 kpl retiisiä
150 g viinirypäleitä
1 ruukku jääsalaattia
1 rkl ruohosipulia
Kastike:
1 tl mietoa sinappia
1 rkl öljyä
3 rkl vettä
3 rkl viinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Kuutioi perunat, porkkanat ja omena. Viipaloi punasipulit ja retiisit sekä puolita viinirypäleet. Sekoita ainekset salaatiksi ja kaada revityllä salaatinlehdillä vuoratulle vadille. Sekoita kastikkeen aineet kattilassa ohjeen mukaisessa järjestyksessä . Kuumenna kastike ja kaada se kuumana salaatin päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia.
Etualalla paratiisisalaatti ja taustalla perunasalaatti |
HOLLANNIN HEDELMÄSALAATTI
1/4 kpl kurkkua
3 omenaa
2 kpl appelsiinia
1½ dl mustaherkoita
1 prk raejuustoa
6 rkl vadelmahilloa
Leikkaa kurkku, kuoritut omenat ja appelsiinit pieniksi kuutioksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää vadelmahillo sekaan. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.
Hollannin hedelmäsalaatti |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti