Juhannuspaivänä kokkailtiin ruokaa muurinpohjapannulla - makkarapannua, jonka ohjeen löysin Atrian Grillaamo-sovelluksesta. Kuvassa on valitettavasti hiukan kattilanpohjia, mutta olisi tarkoitus kokkailla tätä vieraille ensi viikonloppuna, niin enköhän minä paremman kuvan teille hanki - mutta en lupaa mitään tämän lahon pääni takia ;)
MAKKARAPANNU
1 pkt bratwursti-makkaraa
1 pkt prinssinakkeja
1 pkt tavallista grillimakkaraa
2 kpl keltasipulia
500 g herkkusieniä
70 g hillosipuleita
100 g säilyke-pikkukurkkuja
200 g kirsikkatomaatteja
ruokaöljyä
persiljaa
Halkaise grillimakkarat ja bratwurstit sekä leikkaa puolikkaat vielä
kolmeen osaan. Viipaloi herkkusienet ja sipulit. Kuumenna
muurinpohjapannu ja lisää rypsiöljy. Ruskista makkarat ja nakit, siirrä
ne sivuun ja lisää hieman öljyä pannulle. Ruskista sipulit ja
herkkusienet. Lisää makkarat ja kuumenna kunnolla. Halkaise kirsikkatomaatit, lisää ne sekä hillosipulit ja pikkukurkut pannuun Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Meillä makkarapannu tarjottiin juhannusaatosta jääneiden paahdettujen uusien perunoiden ja coleslaw-salaatin kanssa :)
Koska äitini pitää joka juhannus saada Annan marenkileipomon marenkeja ja mansikoita, en voinut pettää häntä tänäkään kesänä - tosin hän se taisi raahata minut ostamaan niitä ;)
KINUSKINEN MARENKIMALJA
marenkiruusukkeita
vispikermaa
mascarpone-juustoa
vaniljasokeria
kinuskikastiketta
mansikoita
suklaanompparelleja, tuoretta minttua
Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi ja
lisää mascarpone-juusto joukkoon - mausta halutessasi vaniljasokerilla. Kokoa malja laittamalla mascarpone-kerma-vaahtoa, kinuskikastiketta, marenkeja ja mansikoita haluamaasi astiaan
kerroksittain. Koristele annos suklaanompparelleilla ja mintulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti