Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 24. kesäkuuta 2013

2013-06-21 Poreileva kesäjuoma...

Pullahiiren blogissa oli tovi sitten ohje poreilevaan mansikkajääteehen. Tein sitä juhannusaatoksi - ohjeesta tuli kaksi kannullista maukasta juotavaa, sillä kannu oli aika pienehkö. Lisäksi, kun kyse oli aikuisten juhannuksesta, lorautin joukkoon limoncello-likööriä. Käytin juomaan neljä teepussia, joka sopii hyvin limoncellolla maustettuun juomaan, mutta minun makuuni alkoholittomassa maistui liikaa tee - joten kun teen alkoholitonta juomaa, käytän vähemmän teepusseja. Lisäksi, jos lisää limoncelloa, kannattaa hiukan vähentää sokerin määrää - juoma on aika makeaa...mutta niin hyvää :P

POREILEVA MANSIKKAJÄÄTEE
500 g mansikoita    - käytin pakastemansikoita, lisäksi laitoin joukkoon hiukan raparperia
7 dl vettä
2-4 pss valkoista teetä
1 1/2 dl sokeria
5 dl Hartwall Novelle Friss sitrusta

Koristeluun:
jäitä
mansikoita
minttua

Mittaa kattilaan mansikat, vesi ja sokeri. Keitä hetken aikaa. Painele kevyesti mansikoita pohjaa vasten, mutta älä kuitenkaan soseuta mansikoita. Ota kiehunut mansikkamehu pois liedeltä ja laita teepussit muutaman minuutin ajaksi kattilaan hautumaan. Ota teepussit pois ja siivilöi mansikkatee. Kaada seos kulhoon ja nosta jääkaappiin jäähtymään kylmäksi.
Laita kannuun vuorotellen jääpaloja ja pilkottuja tuoreita mansikoita. Kaada jäiden ja mansikoiden päälle ensin kylmää Hartwall Novelle Friss sitrusta ja sen jälkeen mansikkatee. Sekoittele juomaa. Koristele mintunlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti