Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 3. kesäkuuta 2013

2013-06-01 Mozzarella-hernemuhennoscrostinit...

Kokkailin lauantai-illan iltapalaksi mozzarella-hernemuhennoscrostineja, joita näin tehtävän Sonjan puutarha-ohjelmassa, kun sitä joskus vahingossa vilkaisin toisella silmällä. Olivat oikein hyviä, mutta ensi kerralla laitan hiukan vähemmän tuota hernemuhennosta leivälle. Omana lisänä viipaloin hernemuhennoksen alle hiukan valkosipulia - valkosipulihullu-perhe, kun ollaan ;) Yksi tälläinen leipä sopii vaikkapa alkupalaksi hyvälle grilliaterialle - tiedäpä vaikka joku kesän vieras tälläisen saisi ;)




MOZZARELLA-HERNEMUHENNOSCROSTINIT
Kesäinen hernemuhennos:
2 dl tuoreita herneitä - itse käytin pakasteherneitä
1 dl kylmäpuristettua 
rypsiöljyä 
puolen sitruunan mehu 
kourallinen tuoretta minttua 
suolaa, mustapippuria  
parmesaanijuustoa

Laita kaikki ainekset tehosekottimeen (sauvasekoitin) ja pyöräytä tasaiseksi muhennokseksi, pyree saa olla aika paksua. Sekoita aivan sileäksi tai jätä hieman puruvastusta oman makusi mukaan. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä tai öljyä. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Crostini:
maalaisleipää 
rypsiöljyä 
valkosipulinkynsi 

Viipaloi leipä. Sivele leipäviipaleet kylmäpuristetulla rypsiöljyllä ja grillaa kullanruskeiksi. Puolita valkosipulinkynsi, ja hiero sillä grillattuja leipiä kevyesti.

Annosta varten tarvitset vielä:
mozzarellajuustoa 
parmesaanijuustoa 
tuoreita herneitä 
mintunlehtiä 

Lusikoi grillatuille leiville reilusti tuorehernepyrettä. Revi tai viipaloi leipien päälle mozzarellajuustoa, ja raasta vielä päälle parmesaanijuustoa. Koristele mintunlehdillä ja tuoreilla herneillä.


4 kommenttia:

  1. Ohje minun makuun :) Kiitos tästä. Kokeilen ehkä jo tänään!

    VastaaPoista
  2. Ihan selvästi menee tämä ohje kokeiluun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, hyvä :) Nämä jäivät meilläkin pysyvästi tarjoiltavaksi alkupaloiksi!

      Poista