LOHIVARTAAT
500g tuoretta lohta
1 pkt Pirkan tiikerikatkarapuja
kesäkurpitsa
kirsikkatomaatteja
madinadi:
2 kpl limeä
muutama valkosipulinkynsi
tilliä
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
Pyöräytin myös kesän ensimmäiset raparperipiirakat - Ninian blogista löytämäni ohjeen mukaan toisen ja toisen vanhan kunnon raparperi-toskapiirakan :P Tuohon ensin mainittuun olisi ehkä kannattanut raparperejä ensin kypsentää sokerin kanssa mikrossa, sillä jäivät hiukan raa'aksi - mutta tuli se piirakka silti syötyä ;)
RAPARPERIPIIRAKKA
Pohja:
150g voita
1dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
Vaahdotetaan voi ja sokeri. Lisätään muna ja jälleen sekoitellaan. Lisää viimeiseksi jauhot.
Täyte:
2dl kermaviiliä
0.5dl sokeria
1 muna
1 tl vanilja sokeria
Sekoitetaan keskenään. Kaadetaan raparperien päälle. Lopuksi ripotellaan vielä pinnalle sokeria ja kanelia. Paistetaan 200 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti