Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

2013-03-17 Sämpylöitä kurpitsasoseesta...

Pakastimessa oli rasia halloweenista jäänyttä kurpitsasosetta. Hetken taistelin itseni kanssa teenkö kurpitsapiirakkaa vai -sämpylöitä...jostain kumman syystä päädyin terveellisempään vaihtoehtoon ;) Ohjeen sämpylöihin löysin Kodin Kuvalehden sivuilta...vaihdoin vain vehnäjauhot 3-viljan sämpyläjauhoihin :)




KURPITSASÄMPYLÄT
n. 25 kpl
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
4 dl kypsää kurpitsaa soseutettuna
8-10 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
4 rkl öljyä
kurpitsansiemeniä koristeluun

Sekoita kuivahiiva ja kaurahiutaleet keskenään. Lisää vesi, suola, sokeri ja soseutettu kurpitsa. Alusta taikinaan jauhot. Vaivaa hyvin ja lisää lopuksi öljy. Peitä ja kohota puolisen tuntia. Pyöräytä kohonneesta taikinasta sämpylät ja kohota niitä leivinpaperilla noin 10 minuuttia. Sipaise sämpylöiden pintaan vettä tai maitoa ja koristele kurpitsansiemenillä. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia.



Havaitsin tätä kurpitsaprojektia toteuttaessani, että pakastimeni on ollut tämän talven lähes tyhjäkäytöllä :( SIISPÄ LAURA: mä lupaan laittaa ensi kesänä niitä sun hehkuttamia mansikoita pakastimeen, kuten muitakin marjoja :) lisäksi lupaan tehdä raparperimehua <3

2 kommenttia:

  1. Nam!! :) Sämpylät ovat niin ihania!! En ole koskaan ajatellutkaan, että kurpitsastakin voi tehdä sämpylöitä. Täältä kyllä löytyy niin ihania ohjeita!! :)
    Aurinkoisia alkaneen viikon päiviä!! <3

    VastaaPoista
  2. Olivat oikein maistuvia sämpylöitä :) Mukava kuulla, että on kivoja ohjeita <3 Aina, kun tulee jokin kiva ohje vastaan, kirjaan sen ylös tulevaisuutta varten - nytkin on mökkikesäksi jo kasa ohjeita ;)

    Aurinkoisia päiviä sinne teillekin <3

    VastaaPoista