Ennen leffaa kävimme herkuttelemassa suolaista Hämeenkadulla sijaisevassa New York-ravintolassa. Itse malttamattomana luonteena meinasin hermostua ruuan odotteluun ja ruuan lopulta saatuani ja syötyäni, täytyy myöntää, että pidän enemmän Amarillon hampurilaista ;)
Leivoin mukaan herkullisen juustokakun - valkosuklaisen New Yorkin juustokakun mustikoilla <3 Ohjeen kakkuun bongasin Pumpkin Jam-blogista :) Paistoin kakun Eskimo-paistovuokaan ja mitoitus ei oikein natsannut elikäs se hieman paisui yli...väriäkin tuli reippaan puoleisesti, mutta voin kertoa, että nämä seikat eivät makua haitanneet - aivan ihana kakku <3
VALKOSUKLAINEN NEW YORK CHEESECAKE
Pohja:
300 g Digestive keksejä
150 g voita
Täyte:
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelysjauhoa
600 g tuorejuustoa (Philadelphia)
1 prk (200 g) sitrus-rahkaa
200 g ranskankermaa - laitoin vain yhden 150 g purkin
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl pakastemustikoita
Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Tee täyte. Sekoita keskenään sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelysjauho. Lisää joukkoon tuorejuusto, rahka ja ranskankerma. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Kaada seokseen kerma vähän kerrallaan samalla vatkaten. Sulata valkosuklaa lämpimässä vesihauteessa ja kaada suklaasula täyteseokseen samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikoita.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30 minuuttia. (Vuokaa kannattaa pitää uunipellillä jossa leivinpaperia, koska paiston aikana saatta vuoasta vuotaa nestettä.) Sammuta uuni ja jatka paistamista vielä uunin jälkilämmössä 30 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla jos se tummuu liikaa paiston aikana. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Laita juustokakku jääkaappiin vähintään 6-8 tunniksi tai yön yli ennen kuin irrotat sen veitsen avulla vuoasta. Paistoin itse kakkua 175 asteessa noin tunnin ajan.
300 g Digestive keksejä
150 g voita
Täyte:
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelysjauhoa
600 g tuorejuustoa (Philadelphia)
1 prk (200 g) sitrus-rahkaa
200 g ranskankermaa - laitoin vain yhden 150 g purkin
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl pakastemustikoita
Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Tee täyte. Sekoita keskenään sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelysjauho. Lisää joukkoon tuorejuusto, rahka ja ranskankerma. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Kaada seokseen kerma vähän kerrallaan samalla vatkaten. Sulata valkosuklaa lämpimässä vesihauteessa ja kaada suklaasula täyteseokseen samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikoita.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30 minuuttia. (Vuokaa kannattaa pitää uunipellillä jossa leivinpaperia, koska paiston aikana saatta vuoasta vuotaa nestettä.) Sammuta uuni ja jatka paistamista vielä uunin jälkilämmössä 30 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla jos se tummuu liikaa paiston aikana. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Laita juustokakku jääkaappiin vähintään 6-8 tunniksi tai yön yli ennen kuin irrotat sen veitsen avulla vuoasta. Paistoin itse kakkua 175 asteessa noin tunnin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti