KURPITSASÄMPYLÄT
n. 25 kpl
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
4 dl kypsää kurpitsaa soseutettuna
8-10 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
4 rkl öljyä
4 rkl öljyä
kurpitsansiemeniä koristeluun
Sekoita kuivahiiva ja kaurahiutaleet keskenään. Lisää vesi, suola, sokeri ja soseutettu kurpitsa. Alusta taikinaan jauhot. Vaivaa hyvin ja lisää lopuksi öljy. Peitä ja kohota puolisen tuntia. Pyöräytä kohonneesta taikinasta sämpylät ja kohota niitä leivinpaperilla noin 10 minuuttia. Sipaise sämpylöiden pintaan vettä tai maitoa ja koristele kurpitsansiemenillä. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia.
Sekoita kuivahiiva ja kaurahiutaleet keskenään. Lisää vesi, suola, sokeri ja soseutettu kurpitsa. Alusta taikinaan jauhot. Vaivaa hyvin ja lisää lopuksi öljy. Peitä ja kohota puolisen tuntia. Pyöräytä kohonneesta taikinasta sämpylät ja kohota niitä leivinpaperilla noin 10 minuuttia. Sipaise sämpylöiden pintaan vettä tai maitoa ja koristele kurpitsansiemenillä. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia.
Havaitsin tätä kurpitsaprojektia toteuttaessani, että pakastimeni on ollut tämän talven lähes tyhjäkäytöllä :( SIISPÄ LAURA: mä lupaan laittaa ensi kesänä niitä sun hehkuttamia mansikoita pakastimeen, kuten muitakin marjoja :) lisäksi lupaan tehdä raparperimehua <3
Nam!! :) Sämpylät ovat niin ihania!! En ole koskaan ajatellutkaan, että kurpitsastakin voi tehdä sämpylöitä. Täältä kyllä löytyy niin ihania ohjeita!! :)
VastaaPoistaAurinkoisia alkaneen viikon päiviä!! <3
Olivat oikein maistuvia sämpylöitä :) Mukava kuulla, että on kivoja ohjeita <3 Aina, kun tulee jokin kiva ohje vastaan, kirjaan sen ylös tulevaisuutta varten - nytkin on mökkikesäksi jo kasa ohjeita ;)
VastaaPoistaAurinkoisia päiviä sinne teillekin <3