Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 2. maaliskuuta 2013

2013-03-02 Hemmotteluruokaa toipilaalle...

Olin luvannut kokata herkkuaterian leikkaus-toipilaallemme. Jostain netin syövereistä olen joskus poiminut karpaloisten poro-uuniperunoiden ohjeen - alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty sienisalaattia, mutta osaan täytteeseen korvasin sen coleslaw-salaatilla. Perunoiden kanssa tarjosin jo aikaisemmin olleen granaattiomena-salaatin.





KARPALOISET PORO-UUNIPERUNAT 
6 annosta
6 kpl jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
150 g savupororouhetta
200 g Crème Bonjour Karpalo-tuorejuustoa
200 g herkkusienisalaattia / 200 g coleslaw-salaattia
2 oksaa tuoretta timjamia/kuivattua timjamia
rouhittua mustapippuria

Pese perunat ja halkaise pituussuunnassa. Voitele uunipelti, ripottele suolaa ja mustapippuria rasvan päälle. Laita perunat leikkauspinta alaspäin pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Sekoita kulhossa puolet savupororouheesta, puolet tuorejuustosta ja sienisalaatti / Sekoita toisessa kulhossa loput savupororouheesta, loput tuorejuustosta ja coleslaw-salaatti. Lisää kumpaankin sekaan timjamia ja hieman rouhittua mustapippuria.

Tarjoile perunat täytteen ja raikkaan salaatin kera.




HEDELMÄINEN SALAATTI
1 pss salaattisekoitusta
3 kpl appelsiinia
1 kpl granaattiomenaa
kourallinen suolapähkinöitä 





Jälkiruuaksi leivoin joskus Fazerin suklaaleivonta-vihkosesta ottamani inkivääri-suklaakakun...jättäen inkiväärin tällä kertaa pois - yleensä tarjoan kakun Valion mansikkakerman kanssa, mutta tällä kertaa en löytänyt sitä käymistäni kaupoista...siispä ostin vispikermaa paremman puutteessa :) Kommelluksiltakaan ei säästytty kakkua tehdessä, sillä irtopohjavuoka oli muutaman kilometrin päässä leipomispaikasta ja annoksen valokuvauskin unohtui, kun piti lautasen kanssa juosta nälkäistä kissaa karkuun ;)


Tahtoo kanssa!!!

INKIVÄÄRI-SUKLAAKAKKU
200 g voita tai leivontamargariinia          
200 g tummaa leivontasuklaata
4 kpl munaa
3 dl tomusokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
0,25 dl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 tl leivinjauhetta 

Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoittele kunnes suklaa sulaa. Vatkaa munat ja tomusokeri, ja lisää sulatettu suklaa-voi-seos vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele jauhoseos suklaamassaan. Lisää lopuksi raastettu inkivääri. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 180 asteessa noin 25 min.

Tarjoile kakku esimerkiksi vadelmakastikkeen ja kermavaahtonokareen kera. Vadelmakastikkeen teet helpoiten lämmittämällä vadelmia ensin varovasti hetken mikrossa ja painelemalla ne sitten siivilän läpi. Makeuta kastike tomusokerilla maun mukaan. Itse tarjoan yleensä kakun Valion mansikkakerman kanssa, mutta tähän hätään sitä ei löytynyt mistään :(


Kiukkuisen näköinen tuijotus - missä on mun kermavaahto???
 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää :P Tein vielä hiukan ylimääräistä, että saavat syödä huomennakin :)

      Poista