Kävin tänään parturin jälkeen ostoksilla ja ostin tarvikkeet texmex-ruokaan...nachogratiiniin nektariinisalsan ja avokado-kastikkeen kera. Gratiinin ohje löytyi Kinuskikissan blogista, nektariinisalsan Pirkan sivuilta ja avokado-kastikkeen ohje taas Maku-lehden nettisivuilta. Nektariinisalsaa sain menneenä kesänä maistaa ystäväni Lauran luona - eikös se Laura ollut tätä samaa ??? :)
NACHOGRATIINI
1 sipuli
oman maun mukaan valkosipulia
3 tomaattia
400 g jauhelihaa
2 rkl taco-mausteseosta
4 tl pizzamaustetta
1 dl vettä
1 tlk ananaspaloja
200 g valkosipulituorejuustoa
300 g suolattuja nachoja tai tortilla chipsejä
150 g emmental-juustoraastetta
Hienonna
sipuli ja paloittele tomaatit. Kypsennä jauheliha ja sipulit
paistinpannussa. Mausta mausteseoksella ja pizzamausteella. Lisää
tomaatit, vesi, ananaspalat ja tuorejuusto. Hauduta miedolla lämmöllä
hetken aikaa. Älä anna jäähtyä ennen gratiinin “kokoamista” tai
tarvittaessa lämmitä uudelleen (jauhelihatäyte ei ehdi lämmetä uunissa,
sillä nachot palavat herkästi). Laita voideltuun uunivuokaan pohjalle
puolet nachoista ja levitä jauhelihaseos päälle. Lisää loput nachot ja
ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225 asteisessa uunissa 5-10 min.
NEKTARIINISALSA
4 nektariinia
2 tomaattia
1 punasipuli
1 mieto punainen chilipalko
2 dl persiljaa hienonnettuna
1 lime puristettuna
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1/4 tl suolaa
Kuutioi
nektariinit ja tomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli sekä halkaistu
chili, josta on poistettu siemenet. Purista limetistä mehu ja sekoita
joukkoon öljy, hunaja ja suola. Sekoita kastike salsan joukkoon ja
nosta viileään odottamaan tarjoilua.
AVOKADO-KASTIKE
2 kpl avokadoa
1 prk kermaviiliä
2 tl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
Soseuta
kuoritut avokadot esim. sauvavatkaimella. Lisää soseutetut avokadot
kermaviilin joukkoon ja mausta kastike sitruunamehulla, oliiviöljyllä,
mustapippurilla ja suolalla.
Ja jälkkäriksi vaahtokarkkikaakao tujauksella Minttu-viinaa :)
oi, nää kaikki kuullostaa just niin hyvältä, että munkin on pakko kokeilla jossain vaiheessa. mut arvaa vaan, muistaako sitä sitten seuraavaks, kun miettii, että mitä mun pitikään testailla :)
VastaaPoistaBP Annika :)
Joo, hyviä oli...ja mikä parasta: tuo gratiini maistui vielä seuraavana päivänä mikrossa lämmitettynä :) Suosittelen lämpimästi :)
Poista