Pirkan ruokalehdessä oli lämmin kalapatonki. Täytteenä patongissa oli ohjeen mukaan leivitettyä kalaleikettä, jääsalaattia, tomaattia ja hampurilaiskastiketta. Laitoin omana lisäyksenä patonkiin maustekurkkua ja cheddar-juustoa sekä paholaishilloa, jonka ohje löytyypi täältä. Ohjeessa on lämmitetty kerralla vain yksi annos, kun itse lämmitin pari patonkia ja kaikki kalaleikkeet kerralla, sillä en viitsinyt uunia lämmittää muutaman palan takia :)
LÄMMIN KALAPATONKI
(1 annos)
n. 10 cm pala patonkia (esipaistettua)
1 pala kuorrutettua kalaleikettä
1 viipale cheddar-juustoa
hampurilaiskastiketta
paholaishillo
2 kpl jääsalaatinlehteä
2-3 viipaletta tomaattia
3-4 viipaletta maustekurkkua
Halkaise patonkipala keskeltä ja nosta puolikkaat pellille kalaleikkeen viereen leikkauspinta leivinpaperia vasten. Kuumenna patonkipaloja 225 asteessa noin 5 minuuttia. Ota patonginpalat pois uunista ja jatka vielä kalaleikkeen kuumentamista pakkauksen ohjeen mukaan. Anna patongin jäähtyä ja valmistele muut täytteet. Kun leike on kypsä, kokoa leipä. Pursota patongin pohjalle hampurilaiskastiketta ja paholaishilloa, nosta päälle kuuma leike ja sen päälle cheddar-juusto, taas kastiketta ja sitten salaattia ja lopuksi tomaattiviipaleet ja maustekurkkuviipaleet sekä patongin päällinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti