Siitä aikaisemmin mainitsemastani omenakassista riittää vielä omenoita, joten leivoin toisenkin piirakan uunipellille, toska-omenapiirakan. Ohje tähän piirakkaan löytyi Kotikokki-nettisivuilta. Tuplasin toskan määrän piirakkaani, sillä sitähän on oltava reilusti ;)
TOSKA-OMENAPIIRAKKA
4 kananmunaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 dl juoksevaa margariinia
5-6 omenaa viipaleina
pinnalle:
2 dl juoksevaa margariinia
200 g mantelilastuja
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot muna-sokeri-vaahtoon. Lisää maito sekä margariini ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä taikina päälle omenaviipaleita. Paista 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Pinnalle: Mittaa ainekset kattilaan. Keittele seosta hiljakseen ja samalla sekoitellen n. 10 minuuttia. Kaada seos piirakan päälle ja paista piirakkaa vielä n. 10 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti