Tein aikaisemmin soijarouheesta salaattia - mietin kovasti mitä lopulla pussillisella sitä tekisin...lopulta päädyin soija-halloumiburgereihin ja täytettyihin paprikoihin - jälkimmäisten ohje luvassa ensi viikolla :P Soijaburgereihin tulleiden soijarouhepihvien ohjeen otin täältä - ohjeella yritin tehdä kuusi pihviä, koska hampurilaissämpylöitä oli kuusi...lopulta kuitenkin laitoin burgeriin kaksi pihviä eli tuolla ohjeella sain kolme burgeria. Lankkuranskalaisten ohje löytyy blogin syövereistä täältä. Ruokajuomana toimi Cono Sur Tocornal Chardonnay 2013-valkoviini.
SOIJA-HALLOUMIBURGERIT
soijarouhepihvit:
1½ dl tummaa soijarouhetta
3½ dl vettä
½ kpl kasvisliemikuutio
3/4 dl korppujauhoja
1 kpl pieni sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
1 tl ruokaöljyä
2 rkl tomaattipyreettä
1 tl paprikajauhetta
2 tl pizzamaustetta - laitoin kuivattua basilikaa
1½ rkl soijakastiketta
lisäksi:
3 kpl hampurilaissämpylöitä
chiliketsuppia
jääsalaattia
tomaattia
halloumijuustoa
Auran paprikamajoneesia
Soijarouhepihvit: Kiehauta kattilassa vesi, lisää kasvisliemikuutio. Laita soijarouhe ja korppujauho liemeen turpoamaan noin 20 minuutiksi. Paista sillä välin sipulikuutiot ja hienonnetut valkosipulinkynnet pannulla öljyssä. Sekoita sipulit ja muut mausteet turvonneeseen ja jäähtyneeseen soijarouheeseen. Tarkista, että makua/suolaa on tarpeeksi. Ota seoksesta lusikalla nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja litistä nokareet haluamasi paksuisiksi pihveiksi. Paista pihvejä 200-asteisessa uunissa noin 20 min, kunnes pinta on rapea.
Kokoa hampurilaiset haluamallasi tavalla, kunhan ensin paistat halloumiviipaleet pannulla.
Tuo Auran paprikamajoneesin linkki menee alkon sivuille?
VastaaPoistaKiitos huomautuksesta - asia korjattu :)
Poista