Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

tiistai 4. helmikuuta 2014

2014-02-04 Jääkaapin jämäjuurekset...

Kovasti jo kuumottaisi vaihtaa uudet kevät/kesäverhot keittiön ikkunaan - ostin uuden perhoskuvallisen verhokapan Anttilasta...alkaa jo tympiä noi "joulu"verhot ikkunassa - kai mä ne ystävänpäiväksi vaihdan :)



Kokosin jääkaapista kasan jämä-juureksia ja tein niistä sosekeiton - siitä tulikin ehkä paras koskaan tekemäni sosekeitto...hitot, mähän kuulostan ihan tv:n julkkiskokeilta kehuineni ;) mutta kokeilkaahan itse!



BATAATTIKEITTO
1 kpl bataatti
1 kpl sipuli
2 kpl porkkanaa
2 kpl perunaa
1 kpl kasvisliemikuutio
½ prk ruokakermaa
suolaa sekä ripaus inkivääriä ja chilijauhetta

Pese, kuori ja paloittele bataatti, porkkanat ja perunat, kuori ja lohkoa sipuli. Keitä kasviksia kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Soseuta kypsät kasvikset sauvasekoittimella ja mausta sose suolalla, inkiväärillä sekä chilijauheella. Lisää soseeseen noin ½ purkkia ruokakermaa ja sekoita keitto tasaiseksi. Voit vielä halutessasi lämmittää keiton uudelleen kuumaksi. Tarjoa keittoa yhdessä raejuuston kanssa.

4 kommenttia:

  1. Kuumat keitot kuuluvat talveen ja bataatti on aineksena ihan ykkösjuttu!
    Ajatukset alkaa täälläkin kääntyä pikkuhiljaa kevääseen. Lisääntyvä valon määrä tekee tehtävänsä. Ihanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitot ovat lämmittävät mukavasti - itsellä tuntuu aina olevan tammikuu oikea keitto-kuukausi ;) Keitoista tulikin mieleeni, että kalakeittoa en ole tehnyt pitkään aikaan - lisätäänpä listaan :P

      Olen huomannut kevät-tunteen saavuttaneen myös äitini, sillä hän jälleen kerran sisustaa kesämökkiämme uudelleen...ja puumetsäänkin vanhempani ovat jälleen eksyneet - kai sitä minunkin pitäisi suunnata sinne...kunnon rehkiminen metsässä ja päälle sauna kaikkineen kauneustökötteineen <3 lähdenkin tästä etsimään puusavotta-vaatteitani!

      Poista
  2. Eilen juuri tein bataattikeittoa, se on meidän perheen yks suosikeista! Sekaan ujutin myös Koskenlaskijaa :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, koskenlaskija on hyvää sosekeitoissa! Juurekset on siitä hyviä, että ne säilyy hyvin jääkaapissa ja niitä voi pitää hätävarana siellä, jos sattuu ruokatarpeita kaipaamaan...

      Poista