Joulun odotuksen tunnelmaa...
perjantai 26. lokakuuta 2012
2012-10-26 Luumukiisseli rahkavaahdolla...
Nyt, kun glögit ovat kaupoissa, voi tehdä glögistä luumukiisseliä rahkavaahdolla. Tämä sopii vaikka jouluaattona jälkiruuaksi :)
GLÖGINEN LUUMUKIISSELI RAHKAVAAHDOLLA
1 pss kuivattuja luumuja
5 dl glögiä
5 dl vettä
3 rkl perunajauhoja + ½ dl kylmää vettä
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk maitorahkaa
oman maun mukaan sokeria tai vaniljasokeria
Mittaa vesi ja glögi kattilaan. Lisää luumut ja jätä likoamaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Jos olet ostanut sellaisia pehmeitä luumua, niiden ei välttämättä tarvitse liota olenkaan. Nosta kattila liedelle ja keitä, kunnes luumut alkavat hajota hiukan. Sekoita perunajauho kylmään vesitilkkaan ja sekoita seos ohuena nauhana kattilaan. Nosta kattila liedelle ja anna kiehahtaa parin kuplan verran. Laita kiisseli tarjoilukulhoon tai -kulhoihin ja tarjoa yhdessä rahkavaahdon kanssa, jonka valmistat vatkaamalla vaniljavaahdon vaahdoksi ja sekoittamalla sen joukkoon maitorahkan. Voit halutessasi maustaa kiisselin ja vaahdon sokerilla tai vaniljasokerilla. Itse en sitä tee, sillä glögistä tulee minusta tarpeeksi makeutta kiisseliin ja vaahtokin maistuu hyvältä vaniljakastikkeen ansiosta :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti