Olin menossa lauantai-illan kunniaksi vanhempieni kanssa konserttiin. Päätin ruokkia meidät ennen konserttia. Löysin hiukan erilaisen sandwichin ohjeen Sinin sivuilta. Muokkasin sitä hiukan itselle sopivaksi vaihtamalla ketsupin paholaishilloksi ja korvaamalla korianterin persiljalla. Sandwichien kera tarjosi kourallisen perunalastuja - sourcream&onion, tottakai :)
BROILERI-SANDWICH AVOKADOLLA JA LIME-MAJONEESILLA
(2 hengelle)
6 siivua pekonia
2 broilerin (hunajamarinoitua)rintafilettä
4 siivua cheddarjuustoa
6 siivua täysjyväpaahtoleipää
jääsalaattia
1 avocado viipaleina
6 siivua tomaattia
1 pieni punasipuli renkaina
paholaishilloa
Lime-majoneesi:
6 rkl kevyt-majoneesia
puolikkaan limetin mehu
1 tl hunajaa
0,5 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi puristettuna
4 rkl hienonnettua persiljaa
Kypsennä broilerit joko uunissa tai pannulla paistaen. Paista pekonit
rapeiksi ja laita talouspaperin päälle valumaan. Sekoita majoneesin
ainekset keskenään. Leikkaa kypsät broilerit siivuiksi. Paahda leivät ja
kokoa yksi leipä kahteen kerrokseen. Laita ensin ketsuppia, sitten
kasviksia, toinen leipä päälle jolle lihat ja juustoa ja reilusti
majoneesia, päälle kolmas leipä. Leikkaa leipä kahtia.
Jälkkäriksi tein karpalokiisseliä, joka kanssa tarjosin marenkia....nam :)
KARPALOKIISSELI
5 dl karpaloita
1 l vettä
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes marjat ovat
vaalenneet, noin 30 minuuttia. Siivilöi marjat ja kuumenna mehu
uudestaan. Sekoita perunajauhot ja vesi. Lisää perunajauhoseos
ohuena nauhana kuumaan sokerilla maustettuun mehuun koko ajan hiljalleen
sekoittaen. Kiehauta, nosta liedeltä, anna jäähtyä ja kaada
tarjoilumaljaan.
Konsertin väliajalla sateiseen päivään sopiva konjakki lämmitti mukavasti :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti