Menneenä perjantaina tein joulunodotuksen ensimmäiset riisipuurot ja nyt halusin tehdä ensimmäistä kertaa eläissäni helmipuuroa :) Mikä on helmipuuro, vai? Helmisuurimot ovat perunasuurimoita, jota ovat valmistettu perunatärkkelyksestä ja -siirapista. Muistan joskus saaneeni tätä mummulassa eli nostalgiaa löytyy :) Puuron kanssa nautin Valion luumu-rusinakeittoa, jota oli jäänyt riisipuurosta jäljelle. Nyt voikin miettiä, että syökö jouluna perinteisesti riisipuuroa, vai rikkooko perinteitä helmipuurolla ;)
HELMIPUURO
4 annosta
1 l täysmaitoa
2½ dl Helmi-perunasuurimoita
1 tl suolaa
2 rkl voita
Kiehauta maito pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon
perunasuurimot. Mausta suolalla. Hauduta hiljalleen ilman kantta 8
minuuttia (itse haudutin reilut 10 minuuttia). Nosta kattila
liedeltä ja sekoita joukkoon voinokareet. Anna tekeytyä vielä pari
minuuttia. Nauti puuro kanelin, sokerin ja maidon tai mehukiisselin
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti