Mieli teki pizzaa ja nimenomaan pizzaa, jossa on homejuustoa ja suolakurkkua. Niinpä kehittelin vanhasta kebab-pizzastani uuden version lisäämällä siihen suolakurkkua ja salamia.
KEBAB-PIZZA
uunipellillinen
2 dl vettä
1/3 pss kuivahiivaa
5 dl pizzajauhoja
täyte:
1 prk valkosipuli-tomaattimurskaa
oman maun mukaan valkosipulia
1 pss kebab-lastuja
1 pss salamisuikaleita
½ tlk papaijaa
1-2 kpl suolakurkkuja
150 g aura-muruja
150-300 g juustoraastetta
oman maun mukaan oreganoa
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Käytä taikinaan n. 5 dl pizzajauhoja, mikäli haluat kaulittavan taikinan. Käytä 3½-4 dl jauhoja, jos haluat taputella taikinan käsin uunipellille.
Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Kauli taikinasta useita haluamasi kokoisia pyöreitä pizzapohjia tai yksi uunipannun kokoinen pohja tai taputtele löysempi taikina uunipellille jauhotetuin käsin. Kohota pohjaa liinan alla puolisen tuntia.
Levitä tomaattimurska kohonneelle pizzapohjalle. Ripottele päälle kebablastut, salamisuikaleet, suolakurkkupalat, papaijapalat, aurajuusto ja juustoraaste. Mausta pizza halutessasi valkosipulilla ja oreganolla.
Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi, 12-15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti