Meillä on tapana juhannusaattona syödä lounaaksi jotain salaattia. Tänä vuonna tein vihreää fetasalaattia ja sen rinnalle valkosipuli-mozzarellaleipää.
VIHREÄ FETASALAATTI
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku herneenversoa
1 kurkku
1 tlk fetajuustoa öljyssä
1 punasipuli
1 kypsä avokado
½ sitruunan mehu
120 g krutonkeja
Huuhtele ja valuta salaatti ja herneenversot hyvin. Revi salaatinlehdet ja puolita herneenversot. Paloittele kurkku ja lado salaatinlehdet, herneenversot ja kurkkupalat kerroksittain laakealle vadille. Siivilöi juustokuutiot ja levitä salaatille. Kuori sipuli ja leikkaa aivan ohuiksi renkaiksi. Levitä ne salaatille. Halkaise avokado, poista siemen ja kuori puolikkaat. Kuutioi avokadot kulhoon. Purista sitruunasta mehu ja sekoita se avokadopalojen joukkoon tummumisen estämiseksi. (Itse en ole tehnyt tätä sitruunamehun lisäämistä, sillä koko salaatti on syöty heti.) Lusikoi avokadot ja mehu salaatille. Ripottele päälle krutongit. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti