Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

perjantai 1. heinäkuuta 2011

2011-06-24 Juhannusaaton grillailut

Juhannuksena nautittiin rosmariini-perunasalaattia, tomaatti-sipulisalaattia, Saarioisten uusia wursteja ja grilliluita sekä valkosipuli-mozzarellaleipää.



ROSMARIINI-PERUNASALAATTI
(6 annosta)
1 kg uusia perunoita
200 g fetajuustoa öljyssä
1 kpl omenaa
2 dl kalamata-oliiveja
kastike:
1 dl fetajuuston öljyä
½ rkl punaviinietikkaa
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl sokeria
2 rkl tuoretta rosmariinia
1 tl suolaa

Keitä hyvin pestyt perunat juuri ja juuri kypsiksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Viipaloi perunat ja kaada kastike päälle. Kääntele varovasti ja jätä maustumaan. Valuta juustokuutiot. Kuori ja kuutioi omena. Kääntele juusto, omenat sekä oliivit perunasalaattiin. Anna maustua viileässä pari tuntia tai seuraavaan päivään. Mikäli haluat vielä ”ruokaisamman” salaatin, voita paistaa pekonikuutioita salaatin joukkoon.



Tomaatti-sipulisalaatti syntyi nopeasti pussillisesta tomaatteja, nipusta kevätsipulia sekä tukosta ruohosipulia. Tomaatit viipaleiksi (kanta pois), sipulit paloiksi tai viipaleiksi ja ruohosipuli silpuksi, jonka jälkeen voikin kasata kaikki kerroksittain tarjoiluastiaan.


Jälkiruuaksi tehtiin mansikka-marenkikakku, jossa marenkileipomosta ostettujen kakkulevyjen väliin laitettiin mascarpone-kerma-seosta, mansikoita ja sulaa suklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti