ROSMARIINI-PERUNASALAATTI
(6 annosta)1 kg uusia perunoita
200 g fetajuustoa öljyssä
1 kpl omenaa
2 dl kalamata-oliiveja
kastike:
1 dl fetajuuston öljyä
½ rkl punaviinietikkaa
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl sokeria
2 rkl tuoretta rosmariinia
1 tl suolaa
Keitä hyvin pestyt perunat juuri ja juuri kypsiksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Viipaloi perunat ja kaada kastike päälle. Kääntele varovasti ja jätä maustumaan. Valuta juustokuutiot. Kuori ja kuutioi omena. Kääntele juusto, omenat sekä oliivit perunasalaattiin. Anna maustua viileässä pari tuntia tai seuraavaan päivään. Mikäli haluat vielä ”ruokaisamman” salaatin, voita paistaa pekonikuutioita salaatin joukkoon.
Tomaatti-sipulisalaatti syntyi nopeasti pussillisesta tomaatteja, nipusta kevätsipulia sekä tukosta ruohosipulia. Tomaatit viipaleiksi (kanta pois), sipulit paloiksi tai viipaleiksi ja ruohosipuli silpuksi, jonka jälkeen voikin kasata kaikki kerroksittain tarjoiluastiaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti