Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

2015-03-28 Tyttöjenilta kevättunnelmissa - lemon curd-marenkijäätelö...

Pääsiäiskoristeita ja narsisseja <3 Maailmanparannusta keväisissä tunnelmissa, kunhan ei vaan katso ulos ikkunasta ;) Jälkkärinä lemon curd-marenkijäätelöä (ohje täältä) ja lasi kuohuvaa...tähän jälkkäriin päädyin, kun jääkaapissa kummitteli vajaa purkki kaupasta ostettua sitruunatahnaa - lopulta taidanpa ostaa joku kerta uuden purkin sitä ja tehdä jäätelöä uudelleen :P

LEMON CURD-MARENKI JÄÄTELÖ 
(Reilu litra valmista jäätelöä)
1 prk Flora Vispi vaahtoutuvaa kasvirasvavalmistetta
4 rkl glukoosisiirappia
1 dl (jätä aavistus vajaaksi) Siro erikoishienoa sokeria   - en laittanut sokeri ollenkaan
2 dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
1½ tl vaniljasokeri

1 prk kondensoitua maitoa
n. 2 dl lemon curd-tahnaa   - käytin kaupasta ostettua tahnaa
n. 10 pikkumarenkia   - ostin marenkileipomosta valmiina


Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi joko yleiskoneessa tai kulhossa sähkövatkaimella. Sekoita kondensoitu maito, glukoosisiirappi, sokeri, vaniljasokeri ja jogurtti keskenään. Nostele maitoseos vaahdon sekaan nuolijalla kevyesti nostellen.


Kerrosta isoon, mielellään kannelliseen rasiaan jäätelömassaa ja lemon curdia sekä murennettuja marenkeja aloittaen laittamalla jäätelömassaa kerros (n. 1/3 jäätelömassasta). Valuta sitten lemon curdia lusikalla sinne tänne ja ripota myös murennettuja marenkeja sattumiksi . Älä murusta marenkeja liian pieniksi paloiksi. Lisää sitten taas jäätelömassaa,  lemon curdia ja marenkipaloja, kunnes kaikki jäätelömassa on käytetty. Valuttele päällimmäiseksi vielä lemon curdia ja lisää marenkia. Jos sinulla on minimarenkeja, voit jättää niistä muutaman kokonaiseksi jäätelön pintaan. Laita kansi päälle tai jos sinulla ei ole kannellista rasiaa, peitä rasia tuorekelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi tai kunnes jäätelön koostumus on mieleisesi. Jos syöt jäätelöä vasta seuraavana päivänä, ota jäätelö noin 10-15 minuuttia ennen sen nauttimista lämpenemään. 


Koska jäätelömassaa ei kuumenneta, jäätelöä ei kannata säilyttää pakastimessa pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti