Ystäväni oli tehnyt kinder-piirakkaa, jota pitää itsekin ehdottomasti tehdä :P |
KEVÄINEN PERSIKKA-MANGO-RAHKAPIIRAS
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1 dl sokeria
suolaa
Täyte:
500 g vaniljarahkaa
50 g sulatettua voita
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
6 sokeriliemessä mangoviipaletta
1 purkki persikkaviipaleita
Koristelu:
100 g tummaa leivontasuklaata
koristekuvioita
Voitele piirakkavuoka. Sekoita kulhossa sokeri, suola ja vehnäjauhot keskenään. Lisää jääkaappikylmä voi kuutioina ja nypi se sormin, kunnes seos on murumaista. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (irtopohjallinen, halkaisija 27 cm). Älä painele taikinaa liian tiukaksi, jätä se sopivasti murumaiseksi, silloin myös piirakan pohja tulee ihanan murea. Esipaista pohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla 7 minuuttia.
Sekoita piirakan täytteen aineet keskenään kulhossa (paitsi persikan ja mangon viipaleita). Leikkaa mangonviipaleista pienemmät palat ja aseta ne piirakan pohjalle. Kaada täyte pohjalle ja tasoita se pohjalle. Aseta persikkaviipaleet täytteen päälle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä. Irrota vuoan pohja. Anna jäähtyä.
Sulata mikrossa kulhossa suklaa ja kaada se pursotinpussiin. Sulje pussi tiiviisti ja leikkaa kärkeen pieni aukko, mistä suklaa valuu ulos. Valuta suklaata piirakan pinnalle pitkinä nauhoina. Käännä pikkaisen piirakan kulmaa edessäsi ja valuta vinottain nauhoja lisää. Koristele koristekuvioilla. Nosta piiras jääkaappiin, missä suklaa kovettuu. Irrota piiras vuoan pohjasta ja työnnä piiras varovasti tarjoilualustalle.
Onpas taas niin herkullisen näköistä että. Tuosta kinder-piirakasta haluan myös ohjeen :)
VastaaPoista