Porkkanaohukaisia...idean näihin sain Hyväntuulen keittiössä-blogista - pääsivät ehdottomasti uudelleen tehtävien ruokien listalle :) Tein vain satsin tuplana, jotta siitä riitti kahdeksi päiväksi. Lisäksi laitoin puolet jauhoista täysjyvävehnäjauhoina. Hyvin upposi myös raavasta mökkityötä tekevään mieheen ;) Salaatin sekoitin kotijääkaapin jämäaineksista...siihen sekoitin pestosta, punaviinietikasta ja oliiviöljystä kastikkeen.
PORKKANAOHUKAISET
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
ripaus valkopippuria
2-3 dl porkkanaraastetta
paistamiseen margariinia tai voita
Sekoita vispilällä munat ja maito, lisää muut ainekset, anna turvota
noin puolisen tuntia. Paista pannula riittävän kuumalla, että letuista
tulee rapeareunaisia, mutta kannattaa olla tarkkana, ettei pannu ole
liian kuuma ja letut pala.
TOMAATTI-RAEJUUSTOSALAATTI
jääsalaattia
tuoretta basilikaa
raejuustoa
kirsikkatomaatteja
aurinkokuivattua tomaattia
punasipulia
PS. Tunnustettakoon, että raahasin pienikokoisen monitoimikoneeni mökille, jotta saan tehtyä raastesalaatteja - niinpä nämäkin porkkanat raastuivat kätevästi :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti