Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 10. toukokuuta 2014

2014-05-10 Ennakko-äitienpäivä - kasvis-juustopiirakka ja TuttiFrutti-muffinssit...

Äitienpäivää juhlistettiin meidän perheessä jo lauantain puolella - äitini sai juhlan kunniaksi jälleen tänäkin vuonna pyöräillä minun luokse herkuttelemaan <3 Lahjaksi äidilleni annoin ystäväni Johannan tekemät pöytätabletit - joista äitini ilahtuikin suuresti, sillä oli jo tovin haaveillut, josko joku tekisi samanlaisia tabletteja kuin Pentikillä on myynnissä ;) 





Suolaiseksi olin kokkaillut juusto-kasvispiirakan, johon ohjeen löysin Suklaapossu-blogista. Piirakkaan päädyin käyttämään tutusti Sunnuntain pakaste-piirakkataikinaa. Salaattina toimi salaatti-rucola-basilika-kirsikkatomaatti-kuivattu karpalo-salaattisiemen-yhdistelmä. Meillä ollaan ihastuttu viime jouluna
La Marca Prosecco-valkoviiniin, joten sitä oli tämän kasvisruuan kanssa...






JUUSTO-KASVISPIIRAKKA
Pohja:
1 pkt pakaste-piirakkataikinaa

Kasvistäyte:
550 g kukkakaalia, parsakaalia ja porkkanaa yhteensä
2 punasipulia
½ dl täysjyvävehnäjauhoja (TAI vehnäjauhoja)
2 dl maitoa
½ tl kuivattua kirveliä
½ tl kuivattua rakuunaa
1 tl kuivattua basilikaa
n.½-1 kasvisliemikuutio
1/2 pkt Aura-sinihomejuustoa
50 g pippuriseos-tuorejuustoa

Päälle:
1 dl punaleima emmental-juustoraastetta

Aloita täytteen teolla. Pilko sipulit ja kuullota niitä hetken aikaa (n. 5-10 min.) kukkakaalin, parsakaalin ja porkkanoiden kanssa paistinpannulla, kunnes kasvikset hieman pehmenevät. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito hyvin sekoittaen sekä mausteet. Anna täytteen kiehua pari minuttia ja sulata joukkoon vielä juustot. Ota paistinpannu pois levyltä.

Painele ohjeen mukaan sulatettu piirakkataikina vuoan pohjalle ja reunoille. Täytä vuoka kasvisseoksella ja paista piirakka 225 asteessa n. 25-30 minuuttia. Lisää juustoraaste päälle, kun piirakka on ollut uunissa n. 15 minuuttia. Anna piirakan hieman jäähtyä ja makujen tasoittua ennen nauttimista.



Pääsiäisen tulilatvakin on vielä voimissaan :)

Makeaksi palaksi tein TuttiFrutti-muffinsseja, joihin ohje oli Peggyn Pieni Punainen Keittiö-blogissa - hiukan samalla harjoittelin pursottimen käyttöä ;)




TUTTIFRUTTI-MUFFINSSIT
8 kpl isoa
Taikina:
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl creme vanilla
100 g voisulaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
1 1/2 dl Tutti Frutti-Crush

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi ja lisää hieman jäähtynyt voisula taikinaan, sekoita. Lisää sekoitetut kuivat-aineet sekä Tutti Frutti Crush taikinaan. Lisää taikinaan lopuksi creme vanilla, kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokiin ja paista 200 asteessa (uunista riippuen) noin 20 minuuttia. Kiertoilmauunissa riittää 180 asteen lämpö. Jäähdytä muffinit hyvin.

Tuorejuustokuorrute:
80 g voita
180 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl tomusokeria

Koristeeksi:
Tutti Frutti Crushia

Sekoita huoneenlämpöinen voi sekä tuorejuusto keskenään. Lisää tomusokeri seokseen ja sekoita. Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota jäähtyneen muffinin päällä. Koristele vielä Tutti Frutti Crushilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti