Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

2014-05-24 Kesäkukkia ja lauantain herkkuruokaa - täytetyt perunankuoret...

Kesäkukkia oon hiukan vilkuillut menneellä viikolla...Poikettiin Terrassa perinteisellä kukkien kauhistelukäynnillä - itse en sieltä ostaisi mitään vaikka maksettaisiin, oli nimittäin niin surkeita ja säälittävännäköisiä kukkia! Yksi kesäkukka tarttui mukaan Ulasoorissa sijaitsevasta Puutarhakeskuksesta - sieltä olisin sitten jo ottanut mukaan usemmankin kukan :) Terrassa muuten ihailtiin grillejä - mut en mä kuuleman saa mökille sitä 1500€:n kaasugrilliä...se kuuleman jo vaatisi oman terassinkin ;)



Kokkailu ei oikein innosta tällä helteellä, mutta jospa silti laittaisi uunin päälle ;) Ajattelin kokeilla Sitruunaruoho-blogissa ollutta reseptiä, jossa tehtiin täytettyjä perunankuoria eli potato skins. Tämä on tavallaan koevedos, sillä ajattelin tarjota näitä kesällä grillissä tehtynä. Alkosta ostin pullon Frontera Chardonnay 2013-valkoviiniä, sillä kuka nyt tällä helteellä punaviiniä joisi ;) Sitten vielä ennenkuin pääsee nauttimaan, siitepölyt pois terassikalusteista...




POTATO SKINS
3 – 4 isohkoa rosamunda-perunaa
öljyä
1 pkt pekonia (tai vähän vähemmän)
2 kevätsipulia - laitoin purjoa, kun sitä kummitteli pakastimessa
150g ranskankermaa
n. 100 g cheddar-juustoa
suolaa ja pippuria

Pese perunat huolella. Pistele niihin haarukalla reikiä. Laita uuniin 200 asteeseen tunniksi. Anna perunoiden jäähtyä. Pilko kevätsipuleista valkoiset (ja ne valkovihertävät ) osat silpuksi. Pilko n. 1/2 pakettia pekonia pieniksi paloiksi. Paista sipulit ja pekoni pannulla. Halkaise perunat puoliksi pituussuunnassa. Koverra puolikkaista perunan sisus kulhoon. Jätä n. 1/2 cm marginaali perunaa kuoriin kiinni. Voitele perunan puolikkaiden sisäpinnat öljyllä ja laita uuniin tai grilliin 2-5 minuutiksi. Ota pois. Raasta cheddarjuusto. Muussaa perunamassaa kulhossa. Sekoita sekaan pekonit, sipulit, ranskankerma ja puolet juustosta. Sekoita ja mausta pippurilla ja melko reilulla määrällä suolaa. Laita perunamassaa perunankuoriin. Ripottele päälle loput juustoraasteet. Laita grilliin tai uuniin n. 10 minuutiksi, kunnes perunat ovat lämpimiä ja juusto sulanut. Pilko loppu pekoni pieneksi silpuksi ja paista pannulla oikein rapeaksi. Leikkaa kevätsipulien vihreät osat silpuksi. Ripottele pekonit ja sipulit perunoiden päälle. Tarjoa perunat raikkaan salaatin kanssa - itse tekaisin jäävuorisalaatti-kurkku-paprika-viinirypäle-fetasalaatin :P



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti