Kesäkukkia oon hiukan vilkuillut menneellä viikolla...Poikettiin Terrassa
perinteisellä kukkien kauhistelukäynnillä - itse en sieltä ostaisi mitään vaikka
maksettaisiin, oli nimittäin niin surkeita ja säälittävännäköisiä kukkia! Yksi
kesäkukka tarttui mukaan Ulasoorissa sijaitsevasta Puutarhakeskuksesta - sieltä
olisin sitten jo ottanut mukaan usemmankin kukan :) Terrassa muuten ihailtiin
grillejä - mut en mä kuuleman saa mökille sitä 1500€:n kaasugrilliä...se
kuuleman jo vaatisi oman terassinkin ;)
Kokkailu ei oikein innosta tällä helteellä, mutta jospa
silti laittaisi uunin päälle ;) Ajattelin kokeilla Sitruunaruoho-blogissa
ollutta reseptiä, jossa tehtiin täytettyjä perunankuoria eli potato skins. Tämä
on tavallaan koevedos, sillä ajattelin tarjota näitä kesällä grillissä tehtynä.
Alkosta ostin pullon Frontera Chardonnay 2013-valkoviiniä,
sillä kuka nyt tällä helteellä punaviiniä joisi ;) Sitten vielä ennenkuin pääsee
nauttimaan, siitepölyt pois terassikalusteista...
POTATO SKINS
3 – 4 isohkoa
rosamunda-perunaa
öljyä
1 pkt pekonia (tai vähän vähemmän)
2
kevätsipulia - laitoin purjoa, kun sitä kummitteli pakastimessa
150g
ranskankermaa
n. 100 g cheddar-juustoa
suolaa ja pippuria
Pese
perunat huolella. Pistele niihin haarukalla reikiä. Laita uuniin 200 asteeseen
tunniksi. Anna perunoiden jäähtyä. Pilko kevätsipuleista valkoiset (ja ne
valkovihertävät ) osat silpuksi. Pilko n. 1/2 pakettia pekonia pieniksi
paloiksi. Paista sipulit ja pekoni pannulla. Halkaise perunat puoliksi
pituussuunnassa. Koverra puolikkaista perunan sisus kulhoon. Jätä n. 1/2 cm
marginaali perunaa kuoriin kiinni. Voitele perunan puolikkaiden sisäpinnat
öljyllä ja laita uuniin tai grilliin 2-5 minuutiksi. Ota pois. Raasta
cheddarjuusto. Muussaa perunamassaa kulhossa. Sekoita sekaan pekonit, sipulit,
ranskankerma ja puolet juustosta. Sekoita ja mausta pippurilla ja melko reilulla
määrällä suolaa. Laita perunamassaa perunankuoriin. Ripottele päälle loput
juustoraasteet. Laita grilliin tai uuniin n. 10 minuutiksi, kunnes perunat ovat
lämpimiä ja juusto sulanut. Pilko loppu pekoni pieneksi silpuksi ja paista
pannulla oikein rapeaksi. Leikkaa kevätsipulien vihreät osat silpuksi. Ripottele
pekonit ja sipulit perunoiden päälle. Tarjoa perunat raikkaan salaatin kanssa -
itse tekaisin jäävuorisalaatti-kurkku-paprika-viinirypäle-fetasalaatin :P
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti