Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 26. elokuuta 2013

2013-08-24 Pimenevät illat....

Elokuun illat pimenevät ja viikon kuluttuahan on mökkikauden päättäjäiset - venetsialaiset :) Itsellä loppui "leikkimökissä" nukkuminen, sillä sain niin pahan astmakohtauksen, etten uskaltanut siellä yksin olla...toisaalta saattoi olla hyvä veto siirtyä päämökkiin, sillä "leikkimökissä" oli aamupäivällä lämmintä vain 11 astetta ;)




Sain viime jouluna joululahjaksi kaksi Hellapoliisin keittokirjaa - niistä toisesta löysin ohjeen Välimeren kasviskiusaukseen. Ohjeen muokkautui hieman johtuen lähi-Valintatalon valikoimista...tai noh, kävinhän mä oikein Prismassakin, mut puolet jäi ostamatta., kun kauppalappu unohtui autoon :( Alkossakin hämäännyin oikein kunnolla, kun myyjä kysyi paperit...nauroi sitten, ettei mulle taida tulla ikäkriisiä, kun näytän niin nuorelta ;)




VÄLIMEREN KASVISKIUSAUS
500 g peruna-sipulisekoitusta
Apetina classic salaattijuustoa öljyssä
100 g sokeriherneenpalkoja    - laitoin tavallisia herneitä
1/2 pieni kesäkurpitsa pieninä paloina
1- 1 1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
10 sitruunatäytteistä oliivia viipaleina
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen/keltainen paprika paloina
Santa Marian yrttitarhan mausteseosta    - käytin kuivattua timjamia
suolaa
3 dl kevyt ruokakermaa
100-150 g juustoraastetta
timjamia     - käytin persilja

Laita peruna-sipulisekoitus uunivuokaan. Lisää vuokaan valutetut salaattijuustokuutiot, viipaloidut sokeriherneenpalot, kesäkurpitsapalat, silputut aurinkokuivatut tomaatit, hienonnetut valkosipulinkynnet, oliiviviipaleet ja paprikapalat. Mausta Yrttitarhan mausteseoksella ja suolalla. Kaada joukkoon ruokakerma. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta. Kypsennä 200 asteessa 60 minuuttia - alkuperäisessä ohjeessa paistoaika oli 30-45 minuuttia, mutta kuten olen monissa kiusausohjeissa todennut, perunat vaativat sen 60 minuuttia kypsyäkseen. Koristele valmis kiusaus timjamilla.



Kiusauksen kanssa paistoimme broilerin yrtti-valkosipulimarinoidut pihvit...siis nimenomaan paistoimme pannulla, koska grillimme on jo ilmeisesti menossa talviteloille, koska HÄN syttyy aina iloisesti liekkeihin, kun yritän grillata - tainnut saada tarpeekseen tän kesän grillailusta ;) Tottahan toki kiusaus maistuu hyvältä myös illan kana-seuralaistaan, mutta koska puuhommissa rehkivä isäni tarvii hiukan tukevampaa muonaa, päädyimme broileripihveihin :)



Salaattina oli jääsalaatti-kurkku-paprika-viinirypäle-sekoitusta, sillä jos ette ole vielä huomanneet, olen hulluna viinirypäleisiin salaateissa. Normaalisti lisään tähän salaattiin sellaisen Feta Snack-paketin, mutta koska kiusauksessa oli salaattijuustoa, jätin sen tästä pois. Tosin salaattiin kaadoin hiukan päälle kiusauksessa käytetyn salaattijuuston öljyä.




Ruokajuomana oli yksi ehkä lemppari-roseeviini tällä hetkellä - Fortant Merlot Rosé-viini. Itseasiassa Hellapoliisi suosittelikin tätä nettisivuilla juomaksi kiusaukselleen :) Otimme käyttöön Tallinnan Olde Hansa-ravintolasta ostetut lasit ja niihinhän humahti 1/3-pulloa vauhdilla - eipähän tarvinnut useampaan otteeseen tarjoilla ;)




Jälkkäriresepti on omistettu eräälle ystävälleni eli sulle, Marika <3 Kokeilin Vaaleanpunainen nonpparelli-blogista löytämäni ohjeen mukaan maidottomia suklaamuffinsseja - tai kuten iPadini sanoi korjattuaan kirjoitustani: mahdottomia suklaamuffinsseja ;) Ohje on muuten myös kananmunaton. Ohjeeseen lisäsin oman pääni mukaan hiukan maidottoman suklaan muruja. Koristelin muffinssit ainoastaan tomusokerilla, mutta voisin tarjota näitä soijakermalla pursotettuna, kunhan joku maitoallerginen eksyy kylään - oliko Marika tarpeeksi suora vihjaus ;)




SUKLAAMUFFINSSIT - maidoton
n. 6 kpl isoa muffinssia
75 g maidotonta margariinia
1 ½ dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl ruokosokeria
1 dl omenasosetta - käytin Piltin sosetta
¾ dl Alpro Soya kaakaojuomaa

Päälle:
Alpro Soya Airy & Creamy-soijavalmistetta
tomusokeria
vaniljasokeria
strösseliä

Sulata margariini. Siivilöi kuivat ainekset kulhoon. Lisää ruokosokeri. Sekoita joukkoon margariinisula, omenasose ja kaakaojuoma. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin ja paista muffinssipellillä 200 asteessa uunin keskiosassa n. 17 minuuttia muffinssien koosta riippuen. Anna jäähtyä. Vaahdota Airy & Creamy-soijavalmiste ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota muffinssien päälle ja koristele strösselillä.

 


PS. Jos joku ihmettelee mun hyvää tuulta ja tekstin pituutta, niin minäpä olen löytänyt ihanan lääkärin, joka vihdoin ja viimein säätää mun kilpirauhasen kuntoon - voi tätä hyvänolontunnetta, kun lääkettä on säädetty ylöspäin ja elämä hymyilee <3 Mutta ei sitä hyvänolontunnetta kyllä näkynyt, kun pyöräilin hikihatussa mökiltä kotiin parikymmentä kilometriä ;)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti