Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

2013-02-09 Uunimakkaraa ja sinihomejuustoperunoita...

Jälleen tuli aherrettua puuhommissa...alkaa jo olla mukavasti puita kasassa - vielä, kun ne saadaan joskus pieniksi polttopuiksi ;)




Hellapoliisin sivuilta löytyi ohje pekoniseen uunimakkaraan ja uusimmassa Pirkan ruokalehdessä oli yksinkertainen ohje sinihomejuustoperunoihin. Uunimakkaroista ei tullut yhtä mukavannäköisiä kuin alkuperäisen ohjeen kuvissa, mutta maistuivat silti hyviltä :) Hellapoliisin sivuilla oli viinisuosituksena espanjalainen T Tinta de Toro-punaviini - olen juonut sitä ennenkin makkararuokien kanssa ja tykännyt siitä, mut en ehtinyt sitä tällä kertaa Alkosta hakea, vaikka mieleni teki... 




PEKONINEN UUNIMAKKARA
1 pkt Hk:n Sininen-makkaraa

1-2 tomaattia viipaleina
n. 100 g emmentaljuustoa
sinappia
2 pkt pekonia
300 g vihreitä papuja pakastealtaasta
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna


Kuori makkarat ja leikkaa niihin viiltoja. Paina niihin tomaatti-, ja juustoviipaleet. Mausta sinapilla. Kieritä makkaran ympärille pekonia. Laita uunivuoan pohjalle vihreitä papuja ja silputtuja valkosipulinkynsiä. Nosta päälle makkara. Kuumenna 200 asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes pinta on rapea.


SINIHOMEJUUSTOPERUNAT
1 kg peruna-sipulisekoitusta
1 pss sinihomejuustomuruja
2 tlk ruokakermaa tai kevytkermaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Kaada puoli pussillista peruna-sipulisekoitusta voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle puolet sinihomejuustosta ja mausteista. Tee toinen samanlainen kerros. Kaada kerma vuokaan. Paista 200 asteessa noin tunti. Tarjoa lihamurekkeen, paistetun possun-, naudan- tai broilerin lisäkkeenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti