Tätä ruokaa olen suunnitellut tekeväni jo pitkään, mutta nyt vasta eksyi maksa-paketti ostoskärryyn. Maksa-kastike sinällään on ihan helppo ruoka tehdä, mutta uteliaisuudesta etsin toisten bloggaajien ohjeita - tässä yksi ohje Nannalta ...en olekaan ennen huomannut laittaa maustekurkkua kastikkeen joukkoon, joten kokeilin tätä ohjetta :) ja kastikkeen seuraksi tietysti perunamuusia ja puolukkahilloa (joka jäikin ostamatta!) :P
MAKSAKASTIKE
400g naudanmaksaa
1 kpl sipulia
1 kpl maustekurkkua
3 rkl voita
2rkl vehnäjauhoja
kuumaa vettä
1-2 rkl tomaattipyrettä tai ketsuppia
2 dl ruokakermaa
10 maustepippuria (itse käytin rouhittua mustapippuria)
hiven valkopippuria
suolaa
Putsaa maksa poistamalla kalvot ja mahdolliset suonikohdat, pilko
suupaloiksi. Ruskista voissa (1 rkl) pannulla ja nosta pannulta lautaselle
odottamaan. Pilko sipuli pieneksi, lisää pannulle loppu voi ja pehmittele sipulia muutama
minuutti miedommalla lämmöllä. Lisää maksa sipulin joukkoon, ripottele
päälle jauhot ja anna vielä hiukan jauhojenkin ottaa väriä. Kaada päälle
puolisen litraa kuumaa vettä, ja sekoittele hyvin, jotta saat
kastikkeesta sileän. Lisää loput mausteet ja kerma kurkkua
lukuunottamatta ja keittele hiljalleen vartin verran. Lisää pilkottu
maustekurkku, tarkista suola ja tarjoile vaikkapa perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.
Maksa on varmasti perin aliarvostettu raaka-aine ja sitä voisi hyvinkin käyttää enemmänkin.
VastaaPoistaOlet ihan oikeassa - itse olen maksan ystävä, mutta sitä tulee ostettua todella harvoin...täytyypä koittaa ostaa lähitulevaisuudessa useamminkin :)
Poista