Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 26. tammikuuta 2013

2012-01-26 Kesän kaipuu...

Terveiset jälleen metsähommista! On taas kiskottu, nostettu, käännetty ja väännetty puunrunkoja... uskomattoman ylpeä olo itsestään ja hyvänolontunne, kun pääsi kotiin kuumaan saunaan ja sai hyvää ruokaa päälle :) Tosin metsäreissun jälkeen löytyi ainostaan yksi kauppakelpoinen hakemaan salaattisekoitusta kaupassa ja siinä rytäkässä Pirkan Provencen salaattisekoitus muuttui Ceasar-salaatiksi ;) sitä sitten vaan soveltamaan eli ottamaan pussista salaatit ja jatkamaan sitä jääsalaatilla, niin hyvää tuli :P 
Jouluna lahjaksi saamastani Hellapoliisin kirjasta löytyi herkullinen salaattiohje - maukas broileri-halloumisalaatti. Se sopiikin pakkasten keskelle lievittämään kesän kaipuutani, sillä voin kuvitella mansikat, jotka laitan ensi kesänä lisäyksenä tähän salaattiin :P Kesällä voi myös grillata broilerit ja halloumit grillissä :)
MAUKAS BROILERI-HALLOUMISALAATTI
(4 annosta)
1 rkl öljyä
1 tl currya jauheena
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pippuria myllystä
1 pkt maustamattomia broilerin leikkeitä

100 g sokeriherneenpalkoja
200 g halloumijuustoa
1 kpl keräsalaattia (oli tarkoitus käyttää Pirkan Provencen salaattisekoitusta)
auringonkukanversoja (laitoin herneenversoja)
100 g tuoretta minttua (tätä en laittanut)
200 g kirsikkatomaatteja
1 kpl kurkkua
125 g suolattuja cashew-pähkinöitä (oma lisäykseni)

Sekoita öljyn joukkoon curry, valkosipulia ja pippuria. Laita broilerit maustumaan mielellään muutamaksi tunniksi. Paista broilerit pannulla molemmin puolin kypsäksi. Paista myös paloitellut sokeriherneenpalot ja halloumiviipaleet, anna jäähtyä hieman. Paloittele auringonkukanversot, kirsikkatomaatit ja kurkku. Nosta vadille salaattisekoitus ja muut salaattiaineet sekä niiden päälle paloitellut broilerileikkeet ja halloumit. Ripottele lopuksi päälle cashew-pähkinöitä. Tarjoa yhdessä curry-salaatinkastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti