Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 9. heinäkuuta 2012

2012-07-07 Synttärihumua...

Synttärivieraille tarjottiin grillattua broilerinfilettä ja ananasta. Lisäksi olin tehnyt mansikkaisen halloumisalaatin Pirkan Provencen salaattisekoituksesta, vesimelonista, mansikoista ja cashew-pähkinöistä (suolatut ja paahdetut). Grillatun halloumijuuston tarjosin erikseen, sillä salaatti näytti paljon paremmalta ilman sitä. Salaatin päälle laitoin vielä hieman viikunabalsamicoa, jonka sain lahjaksi keväällä. Ruokaleipänä tarjosin jo tutuksi tullutta valkosipuli-mozzarellaleipää.


Kahvin kanssa oli leiponut masaliisa-kääretortun...hieman se halkeili rullausvaiheessa, mutta mitäpä ei hyvällä kuorrutteella peittäisi ;)



MASALIISA-KÄÄRETORTTU
taikina:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 1 dl kuorrutetta
 
kuorrute:
3 rkl kuumaa vahvaa kahvia
25 g sulatettua margariinia
2 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
nonparelleja
 
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita munavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa torttulevy puhtaalle, sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Irroita leivinpaperi. 

Sekoita kahvista, margariinista, siivilöidystä kaakaojauheesta, tomu- ja vaniljasokerista kuorrutus. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon 1 dl kuorrutusta. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri rullalle. Levitä tortun päälle loppu kuorrute ja ripottele pinnalle nonparelleja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti