Nyt kun on sairastettu kesäflunssa ja yskitty kaamea yskä pois, voikin juhlistaa juhannusta :) Meillä on ollut jo useampana vuonna tapana syödä juhannusaattona lounaaksi jonkinlaista salaattia. Tänä vuonna söimme mansikkaista katkarapu-salaattia. Lisäksi tein valkosipuli-mozzarellaleipää.
MANSIKKAINEN KATKARAPUSALAATTI'
1 pss valmista salaattisekoitusta (käytin Pirkan Provencen salaattisekoitusta)
1 kpl kurkku
1 pss (180 g) pakaste-katkarapuja
1 pkt mozzarellapalloja
5 dl mansikoita
kastike:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 rkl hienonnettua basilikaa
hunajaa, suolaa ja mustapippuria
Sulata ja valuta katkaravut. Halkaise kurkku pitkittäin ja viipaloi se. Puhdista mansikat ja paloittele ne. Asettele salaattisekoitus vadille, asettele päälle kurkut, katkaravut, mansikat ja mozzarellat. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pirskottele salaatille juuri ennen tarjoamista. Viimeistele basilikanlehdillä. Tarjoa crostinien tai leivän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti