Valurautapatani on jostain syystä juuttunut kaapinperukoille ja koska pataruoka sopii talveen, päätin tehdä gulassipataa karjalanpaistilihasta. Ihan arkiruokaa tämä ei tekoajansa takia ole, mutta voihan padan tehdä valmiiksi sunnuntaipäivänä ja syödä viikolla :)
GULASSIPATA KARJALANPAISTISTA
(5-6 annosta)
600 g karjalanpaistilihaa
n. 2 rkl voita
3-4 porkkanaa
2-3 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
4-5 dl vettä
2 tl paprikajauhetta
1-1½ tl suolaa
(1 kuivattu chilipalko)
(1 kuivattu chilipalko)
2 laakerinlehteä
½ tl mustapippuria
1 iso punainen paprika
2 tl tomaattipyrettä
½ dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja
persiljaa
Paloittele kuoritut porkkanat ja sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista lihat pannussa 3-4 erässä rasvassa ja siirrä pataan. Huuhdo pannu ruskistamiskertojen välillä tilkalla vettä ja kaada huuhdeliemi pataan. Lisää lihakerrosten päälle porkkanat, sipulit ja valkosipulit. Mausta paprikajauheella, suolalla, (kokonaisella chilipalolla,) laakerinlehdillä ja mustapippurilla. Jätä päälimmäiseksi kerrokseksi lihapaloja. Kypsennä pataa 200 asteessa kannen alla noin 1 tunti. Sekoita joukkoon suikaloitu paprika, tomaattipyree ja veteen sekoitetut vehnäjauhot. Jatka kypsentämistä ilman kantta 1/2-1 tuntia, kunnes liha on mureaa. Hienonna pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa perunoiden tai riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti