Siitä taitaa olla iäisyys, kun viimeksi olen syönyt pastaa. Löysin Yhteishyvän ruokalehdestä yksinkertaisen lohikastikkeen ohjeen ja niinpä tein sitä. Ohje oli yksikertaisuudessaan: kuullota sipulit ja sitten vaan muut ainekset paistokasariin...yksinkertaista vaikkapa työpäivän jälkeen :)
KYLMÄSAVULOHIKASTIKE
(4 annosta)
300 g kylmäsavulohta
pala purjoa
1 rkl oliiviöljyä
2 dl kuohukermaa
2 dl kasvislientä
2 rkl sitruunamehua
ripaus punaista chilirouhetta (tätä en itse lisännyt)
50 g rucolaa
Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Hienonna purjo ja kuullota kasarin pohjalla öljyssä. Lisää joukkoon kylmäsavulohiviipaleet, kerma, kasvisliemi, sitruunamehu ja ripaus chilirouhetta. Anna kastikkeen kiehua 5–7 minuuttia. Lisää rucolasalaatti. Kokoa annos pastasta ja kastikkeesta sekä ripottele halutessasi pinnalle parmesaaniraastetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti