Alkoi tehdä mieli perunamuusia ja aura-kastiketta. Muusista tein hieman erilaisen version kuin tavallisesti lisäämällä sipulista ruokakermaa. Muusin ja kastikkeen seuraksi paistoin broilerin fileepihvit.
MAUKAS PERUNAMUUSI
1 kg jauhoisia perunoita
1 prk kolmen sipulin ruokakermaa
(½ dl maitoa)
Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi. Survo perunat ja lisää ruokakerma sekä tarvittaessa maito.
AURA-KASTIKE
25 g voita tai margariinia
½ dl vehnäjauhoja
2½ dl maitoa
1 prk aura-ruokakermaa
aura-muruja maun mukaan
ripaus valkopippuria
Sulata margariini kattilassa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää ruokakerma ja sekoita kunnes kastike alkaa kiehua. Lisää sinihomejuusto ja anna sen sulaa. Lisää valkopippuri.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti