Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

torstai 2. kesäkuuta 2011

2011-06-02 Helatorstaina...

Helatorstaina halusin kokeilla jotain erilaista grillattavaa kuin ne ainaiset porsaan pihvit. Päätin grillata kryynimakkaraa, joksi  kaupasta valikoitui Pirkan versio siitä. Rinnalle tein ruotsalaisista uusista perunoista paistettuja rosmariiniperunoita. Lähikaupasta ei löytynyt tuoretta rosmariinia ja oma istutuskin näyttää niin kituvalta, joten päädyin käyttämään kuivattua rosmariinia. Eihän se yhtä hyvää ole kuin tuoreesta, mutta kyllä sitä nälkäänsä söi J Lisäksi teimme valkosipuli-mozzarellaleipää, jonka tällä kertaa tein uunissa, kun kyllästyin siihen grillissä palavaan leivänpohjaan.

PAISTETUT ROSMARIINIPERUNAT
1 kg uusia perunoita
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tuore oksa rosmariinia tai 1 rkl kuivattua
0,5 tl suolaa


Esikeitä pestyjä perunoita noin 4-5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois ja kaada perunat kuumalle pannulle. Lisää sekaan loraus oliiviöljyä. Kypsennä perunoita pannulla ja anna niiden hieman myös ruskistua. Kun perunat tuntuvat lähes kypsiltä, lisää pannulle hienonnettua valkosipulia sekä oksa tuoretta rosmariinia tai lusikallinen kuivattua. Pyörittele perunoita hetken aikaa ja mausta perunat sitten suolalla. Tarjoile lämpiminä grilliruokien lisäkkeenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti