Sateisen sunnuntain kunniaksi leivoin raparperi-toskapiirakan, josta tulee sitä parempi, mitä enemmän laittaa toskaa päälle...
RAPARPERI-TOSKAPIIRAKKA
6 munaa
4 dl sokeria
200 g margariinia
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 tl vanilliinisokeria
raparperinvarsia viipaleina
Kuorrutus:
200 g margariinia
2 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
100 g mantelilastuja
2 rkl maitoa
Kuori ja viipaloi raparperinvarret. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu, jäähtynyt margariini. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle raparperiviipaleet. Paista 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla aluksi noin 20 minuuttia.
Valmista sillä aikaa toskakuorrutus kattilassa. Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna ja sekoita koko ajan, kunnes seos pulpahtaa. Kaada toska uunipellille raparperien päälle. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti