Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 30. huhtikuuta 2011

2011-04-30 Vappuaatto...

Vappuaattoiltana nautittiin hot dogeja, joihin oli tehty sämpylät itse. Hot dogit täytettiin ohuilla makkaroilla, kuivatulla sipulilla, marinoiduilla valkosipulinkynsillä, sinapilla, ketsupilla ja kurkkusalaatilla. Lisäksi tarjottiin lankkuranskalaisia. Jälkkäriksi oli New Yorkin juustokakkua, joka oli tehty jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä.




HOT DOG-SÄMPYLÄT
(8 kpl)
4 tl sokeria
2,5 tl kuivahiivaa
1 dl lämmintä vettä
2 dl lämmintä maitoa
2 rkl rypsiöljyä
2 tl suolaa
n. 6-7 dl vehnäjauhoa
voiteluun: munanvalkuainen

Sekoita sokeri, kuivahiiva ja lämmin vesi. Anna tekeytyä 5 minuuttia, kunnes seos alkaa hieman kuplia. Lisää maito, öljy ja suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Ota taikina kulhosta jauhotetulle pinnalle ja vaivaa n. 5-10 minuuttia, kunnes taikina on sileää ja joustavaa. Kohota taikinaa lämpimässä, ei-vetoisassa paikassa 1 tunti. Jaa sen jälkeen taikina osiin ja pyörittele hodarisämpylän muotoisiksi. Asettele leivinpaperin päälle ja kohota muotoiltuja sämpylöitä liinan alla vielä puolisen tuntia. Voitele valkuaisella ja paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kohonneet ja ruskettuneet kauniisti.




NEW YORK CHEESECAKE
Pohja:
1/2 pakettia Digestive-keksejä
125 g margariinia (sulana)
2 rkl sokeria

Murskaa Digestive-keksit ja sekoita keksimurskaan voi sekä sokeri. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 165 asteessa kymmenisen minuuttia.

Täyte:
3 pkt Philadelphia-juustoa
3 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 prk ranskankermaa
3 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunamehua

Vaahdota sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, sokeri ja jauhot. Lisää tämän jälkeen kevyesti vatkaten yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan. Lisää loput raaka-aineet ja kaada seos keksipohjan päälle. Paista noin 165 asteessa reipas tunti tai kunnes juustokakun pinta saa väriä. Anna juustokakun jäähtyä rauhassa vuoassaan ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli. Nauti juustokakku marjakastikkeen kanssa tai ihan sellaisenaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti