Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 23. huhtikuuta 2011

2011-04-23 Lankalauantaina...

Pääsiäislauantaina kokkailut vaan jatkui...vuorossa oli alkuun Neljäntuulen porosalaattia, pääruuaksi karitsan pihviä, valkosipulikermaperunoista ja rosmariini-uunijuureksia...jälkkäriksi oli suklaa-lakukakkua lakritsijäätelöllä. Salaattia olen saanut taannoin tätini luona ja ihastunut siihen...tähän salaattiin piti lakatkin käydä lainaamassa häneltä, kunnen mistään kaupasta löytänyt. Karitsan pihvit oli jotain valmiiksi marinoituja, joita löysin Citymarketista, sillä en kovasta halusta huolimatta löytänyt Pirkan Parhaat karitsan paahtopaisteja mistään. Valkosipulikermaperunat ostin valmiina kermaa sisältävänä pakasteena. Rosmariini-uunijuurekset tein porkkanasta, palsternakasta, lantusta, salottisipulista ja valkosipulista hoystettynä pääsiäisen kunniaksi tuoreella rosmariinilla, oliiviöljyllä sekä paiston loppuvaiheessa parilla palalla aitoa voita. Tuoreesta rosmariinista tuli mieleeni, että, kun ostin kasan yrttejä pääsiäiseksi, niin kaikki maksoi 1,50€/kpl ja rosmariini maksoi 3,99€!!! Mut, kun se on mun lempiyrtti :D Ai niin, se suklaa-lakukakku oli jälleen hyväksi koetusta Pirkan ruokalehdestä.

NELJÄNTUULEN POROSALAATTI                                       
220 g juustoleipää                           
100 g kylmäsavuporoa siivuina                     
2 dl kurkkua suikaleina                   
1 dl kevätsipulia hienonnettuna                     
1 dl lakkoja         
1 ruukku jääsalaattia         
1 ruukku herneenversoja                        
kastike:                
1 dl öljyä                           
3 rkl balsamicoetikkaa                    
1 rkl hunajaa                                                  
suolaa                  
vastajauhettua mustapippuria                        
3 rkl hienonnettua persiljaa
                            


Pääruuaksi karitsaa...isäni jaksaa vieläkin muistaa, miten lapsuudessa on syönyt hikistä lampaanlihaa, mutta siitäkin huolimatta, hyvin se karitsan pihvi upposi :)


SUKLAA-LAKUKAKKU
150 g margariinia
1 levy Lontoonrae-maitosuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Lisäksi:
lakritsijäätelöä 

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskiosassanoin 25 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa lakritsijäätelön kanssa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti