Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

perjantai 29. huhtikuuta 2011

2011-04-29 Kaasugrillin muutto...

Kaasugrillini muutti sopivasti vapuksi mökillemme ja nyt meillä olikin valinnanvaraa: kaasu-, hiili- ja sähkögrillit. Tästä johtuen päädyimme aloittamaan grillikauden. Menussa oli hedelmä-perunanyytit, porsaan pihvit, aura-pekonisienet ja mozzarellatomaatit sekä tietysti valkosipuli-mozzarellaleipää. Jälkkäriksi tehtiin grillibanaaneja jäätelön kera.




HEDELMÄ-PERUNANYYTIT
(3 nyyttiä)
9 kpl keitettyjä uusia perunoita
2 kpl omenaa
3 kpl nektariinia
loraus oliiviöljyä
3 rkl yrttituorejuustoa
sinihomejuustomuruja
yrttejä (esim. persiljaa, ruohosipulia, timjamia)

Kuori omenat (itse vaan pesin omenat ja jätin kuoret) ja leikkaa lohkoiksi. Huuhdo nektariinit. Poista nektariinista kivi ja leikkaa lohkoiksi. Pilko perunat paloiksi (uusia perunoita ei välttämättä tarvitse kuoria, jos ei halua). Kasaa kaikki palat kolmen reilunkokoisen foliopalan päälle. Ripottele silputut yrtit palojen päälle. Laita makusi mukaan reilu nokare tuorejuustoa keskelle ja/tai ripottele sinihomejuustomuruja päälle. Kerää folio nyytille ja laita grilliin keskilämmölle noin 10-15 minuuttia.





Porsaan pihvit ostettiin kaupan palvelutiskistä marinoituina.




AURA-PEKONISIENET
herkkusieniä
Aurajuustoa
pekonia

Poista sienistä jalat. Työnnä sieneen Aurajuustoa ja kääri ympärille pekoniviipale. Kypsennä kuumassa grillissä välillä käännellen, kunnes pekoni on pinnaltaan rapeaa.



MOZZARELLATOMAATIT
3 kpl isoja tomaatteja
1 pkt mozzarellaa
loraus balsamiviinietikkaa
loraus oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Pese tomaatit ja leikkaa niihin 3-4 viiltoa puoliväliin saakka. Viipaloi mozzarella ja täytä tomaattiviillot mozzarellalla. Nosta jokainen täytetty tomaatti  folioarkin päälle ja kääri reunat suojaksi. Pirskauta päälle hieman balsamiviinietikkaa ja öljyä. Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla. Anna tomaattien kypsyä grillin lämmössä tai kuumien uunivastusten alla noin 10 minuuttia.




Valkosipuli-mozzarellaleivän ohje löytyy tuolta pääsiäisen ohjeista. Tein nyt ensimmäistä kertaa sitä grillaamalla ja pidin liekkiä liian suurella, jolloin leivän pohja pääsi kärvähtämään...eli olkaapa varovaisia :)




GRILLIBANAANIT
banaaneja
suklaalevy
jäätelöä

Tee veitsellä viilto banaanin kylkeen ja laita suklaapaloja viiltoon. Laita banaanit grilliin ja grillaa miedolla lämmöllä, kunnes banaani on mustunut ja suklaa sulanut. Tarjoile suklaabanaanit kuumina jäätelön kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti