Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

perjantai 22. huhtikuuta 2011

2011-04-22 Pitkäperjantaina...

Pääsiäisenä oltiin ensimmäiset yöt mökillä ja pääsin taas toteuttamaan kokkausviettiä. Menussa oli mozzarella-katkarapusalaatti ja valkosipuli-mozzarellaleipää sekä jälkkäriksi banaani-kinuskimuffinsseja. Salaattiohje löytyi Pirkan ruokalehdestä, leipäohje Terhiltä ja muffinsit Maku-lehden nettisivuilta...pientä muokkausta tapahtui valmistettaessa :)


MOZZARELLA-KATKARAPUSALAATTI
250 g mozzarellapalloja
180 g katkarapuja
1 ruukku jääsalaattia
1 rs kirsikkatomaatteja
1 kurkku
2 - 3 kevätsipulia 
marinadi mozzarellalle ja katkaravuille:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 - 2 rkl vettä
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria 
1/2 dl tuoretta minttua
2 rkl tuoretta tilliä 

 Salaatin joukkoon kaadoin vielä purkin valkosipulioliiveja, kun teki niin mieli :P


 VALKOSIPULI-MOZZARELLALEIPÄ
1 ranskanleipä
150 g voita
1 buffala mozzarella
2 kourallista tuoretta basilikaa
6 kynttä valkosipulia
suolaa
mustapippuria
 
Pilko voi kulhoon ja anna sen pehmetä huoneenlämmössä. Pilko mozzarella, basilika ja ruohosipuli pieneksi hakkeeksi ja lisää voin joukkoon. Sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa ranskanleipään lähes pohjaan saakka kunnon viillot. Lusikoi viiltoihin täytettä. Paista folioon käärittynä miedolla lämmöllä grillissä tai leivinpaperin päällä pellillä uunissa noin 225 asteessa, kunnes voi ja juusto ovat sulanut.



Leipä oli tällä kertaa uunissa, mutta vappuna olisi tarkoitus grillata...niin paljon leipään ihastuin <3 vaikka onkin oikea kaloripommi!

BANAANI-KINUSKIMUFFINSSIT
(12 kpl)
2 kpl banaania (soseutettuna) 
3 1/2 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
1 tl ruokasoodaa 
1/2 tl kanelia 
1 dl fariinisokeria 
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl kinuskikastiketta 
Kuorrute:
200 g tuorejuustoa (maustamaton) 
1 dl kinuskikastiketta 
1/2 dl tomusokeria 
Koristeluun: 
4 rkl koristerakeita 

Kääntele banaanisoseeseen keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe, sooda ja kaneli. Mittaa sekaan fariinisokeri, margariini ja kinuskikastike. Sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina paperisilla muffinssivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella. Nosta hetkeksi jääkaappiin viilentymään. Kuorruta jäähtyneet muffinssit ja koristele juuri ennen tarjoilua nonparelleilla. Säilytä viileässä.

 

<> <> <>                      <><>                                 <><> <> <> <> <> <>































































2 kommenttia:

  1. Toi leipä näyttää ja kuulostaa niin superherkulliselta, että sitä on ihan pakko kokeilla jossain vaiheessa! Voin oikein maistaa ton kaloripommin maun suussani :)
    Myös muffinssiohje pitää pistää korvaan taakse :)

    terv. Annika

    VastaaPoista
  2. Joo, onhan tuo leipä pienoinen kaloripommi...mut mun ruokailijani vaatii, että vappuna sitä pitää tehdä kaksi kappaletta, jotta sitä voi sitten yön pikkutunteina nauttia kylmänä...täytyy muistaa lenkkeillä vappuna ahkerasti ;)

    VastaaPoista