Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

perjantai 11. marraskuuta 2016

Isänpäiväkahville - lehtevät poropalat

Keittelin isälleni isänpäiväkahvit jo tänään....suolaisena oli tarjolla Hulin "Meanwhile in Longfield"-blogissa olevalla ohjeella tehtyjä lehteviä poropaloja. Palat syntyivät nopeasti työpäivän jälkeen, sillä olin ottanut niissä käytettävän torttutaikinan aamulla jääkaappiin sulamaan.




LEHTEVÄT POROPALAT
500 g voitaikinalevyjä
2 kpl punasipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
1 tl hunajaa
¼ tl suolaa
¾ dl puolukkahilloa
50 g kylmäsavustettua poroleikkelettä
200 g pippurijuustoa, "mustapekka"

Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kääntele sipuleita, kunnes ne ovat pehmenneet. Mausta hunajalla ja suolalla. Siirrä sivuun. Nosta voitaikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille. Vedä terävällä veitsellä viillot noin puolen sentin päästä taikinalevyjen pitkistä reunoista, mutta älä paina veistä pohjaan asti. Sivele taikinalevyjen keskiosa kevyesti puolukkahillolla. Silppua poro. Levitä sipuliseosta, poroa ja viipaloitua pippurijuustoa taikinakehysten sisäpuolelle. Paista lehteviä poropaloja 225 asteessa noin 15 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti